email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De la 1 mai se aplica noi reguli vamale intre statele membre ale Uniunii Europene

codul vamal1 mai 2016formalitati vamaleprocedurile vamale

Incepand cu data de 1 mai 2016 se aplica reguli mai simple in ce priveste formalitatile vamale, odata cu noul Cod vamal unional. Se aplica, de asemenea, de la aceeasi data, si noile reglementari complementare, asa cum a transmis recent un comunicat al Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA).

"Pentru mediul de afaceri si cetateni, Codul Vamal Unional inseamna aplicarea de proceduri comune si armonizate la nivelul Uniunii Europene. Indiferent de statul membru in care sunt declarate marfurile, se aplica reguli similare si, odata ce au fost indeplinite formalitatile vamale, acestea pot circula liber sau pot fi comercializate pe intreg teritoriul UE", au precizat reprezentantii ministerului Economiei, potrivit Agerpres.

Noile reglementari consolideaza controalele de securitate corespunzatoare, menite sa asigure protectia pietei interne, aminteste aceeasi sursa si se creeaza un context favorabil o cooperare mai stransa cu partenerii comerciali din lumea intreaga, pentru a securiza lanturile internationale de aprovizionare.

Prin Codul vamal al Uniunii Europene e stabilita si definita “legislatia aplicabila importurilor si exporturilor de marfuri intre Comunitate si tarile terte”, iar “obiectivul acestuia este de a facilita comertul, garantand totodata un inalt nivel de siguranta la frontiere. Acesta integreaza procedurile vamale comune statelor membre, consolidand totodata convergenta intre sistemele informatice ale celor 28 de administratii vamale”, aminteste aceeasi sursa.

Utilizarea tehnologiilor informatiei si comunicatiilor devin regula de la 1 mai 2016, in contextul noilor reglementari aduse de Codul Vamal modificat. Titulatura care face referire la “un mediu simplu si informatizat pentru vama si comert” aminteste astfel si de imbuntatirea conditiilor enumerate mai sus si care fac referire la procedurile vamale.

Sistemele informatice comune permit schimbul de date intre autoritatile vamale, respectand dispozitiile care reglementeaza protectia datelor, informeaza aceeasi sursa, precizand ca aceste sisteme au cu precadere in vizor formalitatile indeplinite de operatorii economici, regimurile vamale (in special in cazul vamuirii centralizate), inregistrarea sau autorizarea operatorilor economici, gestionarea riscurilor printr-un cadru comun.

 


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
codul vamal1 mai 2016formalitati vamaleprocedurile vamale


Data aparitiei: 03 Mai 2016

Votati articolul "De la 1 mai se aplica noi reguli vamale intre statele membre ale Uniunii Europene":
Rating:

Nota: 3.75 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X