email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sesiune online ANAF: Raspunsuri pentru contribuabili in ce priveste facilitatile Spatiului Privat Virtual

sesiune online anafspatiul privat virtualpersoane juridicemijloace electronice

Saptamana aceasta s-a derulat o noua sesiune de consultanta online referitoare la Spatiul Privat Virtual pentru persoanele fizice, incluzand si posibilitatea extinderii catre persoanele juridice in perioada urmatoare.

"Spatiul Privat Virtual" este un serviciu gratuit, pus la dispozitia contribuabililor persoane fizice pe site-ul ANAF, aminteste institutia. Prin intermediul acestui serviciu puteti depune on-line declaratii fiscale, formula cereri, primi documente si acte administrativ fiscale, puteti vizualiza obligatiile de plata si obtine materiale informative.

Iata care au fost unele dintre cele mai interesante intrebari si raspunsuri din cadrul celei mai recente sesiuni de consultanta online, desfasurate pe pagina de Facebook a institutiei:

Intrebare contribuabil: Cand vom putea efectua plata prin SPV sau prin Ghiseul.ro pentru debitele inregistrate in SPV?

Raspuns oficial Agentia Nationala de Administrare Fiscala:

Din luna decembrie 2016 puteti utiliza plata online prin intermediul Sistemului National Electronic de Plati - www.ghiseul.ro pentru obligatiile fiscale comunicate si care se regasesc si in SPV.

Tipurile de creante fiscale care pot fi platite prin intermediul cardurilor bancare in sistem online prin intermediul Sistemului National Electronic de Plati, sunt prezentate in "Anexa" la Ordinul ministrului finantelor publice nr.1376/2016 privind tipurile de creante fiscale care pot fi platite prin intermediul cardurilor bancare in sistem online prin intermediul Sistemului National Electronic de Plati. Mai multe informatii privind modalitatile de efectuare a platilor catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala gasiti in brosura publicata la urmatorul link.
 

***

Intrebare contribuabil: Cand se vor implementa si alte declaratii PF ( de ex: D 600)?

Raspuns oficial Agentia Nationala de Administrare Fiscala:

Spatiul Privat Virtual, este un serviciu care se dezvolta in mod continuu, urmand ca pe viitor sa se introduca si alte tipuri de documente si declaratii fiscale printre care si declaratia 600.

Intrebare contribuabil: Cum se pot emite note de obligatii de plata pe perioade? In acest moment pot emite numai pe un an intreg.


In prezent, prin SPV nu se poate emite NOTA OBLIGATIILOR DE PLATa pe perioade. Aceasta cuprinde toate obligatiile de plata stabilite de unitatea fiscala sau stabilite de alte institutii si transmise ANAF in vederea incasarii, inregistrate in sistemul informatic al ANAF. Sunt incluse obligatiile de plata inregistrate in documente (decizii) emise, precum si accesorii calculate pana la urmatoarea zi de vineri inclusiv.


***

Intrebare contribuabil: Situatiile cu obligatii de plata sunt de multe ori inexacte si nu arata istoricul debitelor si platilor. Nu puteti introduce posibilitatea de a descarca situatia cu debite si plati pe CNP? Administratiile au o aplicare neunitara a trimiterii acestor fise: unele trimit pe mail, unele insista sa le tipareasca, iar altele nu le emit.

Raspuns oficial Agentia Nationala de Administrare Fiscala:

"Situatia obligatiilor de plata" cuprinde toate obligatiile de plata stabilite de unitatea fiscala sau stabilite de alte institutii si transmise ANAF in vederea incasarii, inregistrate in sistemul informatic al ANAF in ultima zi a lunii anterioare celei in care a-ti formulat cererea, atat obligatii principale cat si obligatii accesorii. Sunt incluse obligatiile de plata inregistrate in documente (decizii) deja emise.
in situatia in care sunteti inregistrat in SPV si intampinati dificultati in "citirea" situatiei obligatiilor fiscale de plata, aveti posibilitatea sa obtineti explicatii suplimentare prin transmiterea unei solicitari pe formularul de asistenta dar la care trebuie sa anexati si documentul respectiv, generat din SPV. Fisa cu " istoricul debitelor si platilor" este documentul intern al unitatilor fiscale.

Serviciul "Spatiu Privat Virtual" este un serviciu care este dezvoltat permanent, adaugandu-i-se noi functii si speram ca in cel mai scurt timp, toate operatiunile efectuate de dumneavoastra sa se reflecte in timp real in situatiile solicitate prin intermediul SPV.

***

Intrebare contribuabil:  Cand va fi dat in functionare SPV si pentru persoane juridice? Multumesc.

Raspuns oficial Agentia Nationala de Administrare Fiscala:

Spatiul Privat Virtual, este un serviciu care se dezvolta in mod continuu, urmand ca pe viitor sa fie functional si pentru persoane juridice. In acest sens pe site-ul Ministerului Finantelor Publice se gaseste un Proiect de Ordin privind procedura de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanta intre Ministerul Finantelor Publice/ organul fiscal central, persoane fizice, persoane juridice si alte entitati fara personalitate juridica.


***

Intrebare contribuabil: Nu am nici un numar de inregistrare si nici nu pot ajunge la dvs sau nu stiu cui sa ma adresez.... cum pot activa contul?


Raspuns oficial Agentia Nationala de Administrare Fiscala:

Pentru aprobarea cererii de inregistrare fara deplasarea la ghiseu aveti nevoie de numarul unei decizii de impunere, primita de la ANAF, numar indicat in partea de sus a documentului.Pentru a afla informatii detaliate privind modalitatile de inregistrare accesati urmatorul link sau ne puteti contacta telefonic la 031.403.91.60

 

 


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
sesiune online anafspatiul privat virtualpersoane juridicemijloace electronice


Data aparitiei: 07 Aprilie 2017
Ultima actualizare: 17 Mai 2017

Votati articolul "Sesiune online ANAF: Raspunsuri pentru contribuabili in ce priveste facilitatile Spatiului Privat Virtual":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X