Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile
mail
ANAF si MFP Contabilul.ro | ANAF si MFP

Proiect: Structura organizatorica si numarul de posturi ale Autoritatii pentru Supravegherea Publica a Activitatii de Audit Statutar

Data aparitiei: 18 Octombrie 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
auditul statutarprofesia contabilasituatii financiare anualeLegea nr. 162/2017

Proiectul de Hotarare privind structura organizatorica si numarul de posturi ale Autoritatii pentru Supravegherea Publica a Activitatii de Audit Statutar infiintata prin reorganizarea Consiliului pentru Supravegherea in Interes Public a Profesiei Contabile si pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr.34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice a fost publicat in data de 18.10.2017  

Urmare intrarii in vigoare a Legii nr. 162/2017 privind auditul statutar al situatiilor financiare anuale si al situatiilor financiare anuale consolidate si de modificare a unor acte normative, se infiinteaza Autoritatea pentru Supravegherea Publica a Activitatii de Audit Statutar, denumita in continuare ASPAAS, prin reorganizarea Consiliului pentru Supravegherea in Interes Public a Profesiei Contabile, care isi inceteaza existenta.

Consiliul pentru Supravegherea in Interes Public a Profesiei Contabile a fiintat si si-a exercitat atributiile in conditiile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 90/2008 privind auditul statutar al situatiilor financiare anuale si al situatiilor financiare anuale consolidate si supravegherea in interes public a profesiei contabile, aprobata cu modificari prin Legea nr. 278/2008, cu modificarile si completarile ulterioare, act normativ care a fost abrogat prin Legea nr. 162/2017.

Potrivit legii de infiintare, ASPAAS este autoritatea competenta in domeniul supravegherii in interes public a auditului statutar, potrivit principiilor cuprinse in Directiva 2006/43/CE. 

ASPAAS este institutie publica, cu personalitate juridica si  functioneaza in subordinea Ministerului Finantelor Publice.

ASPAAS isi desfasoara activitatea potrivit legii de infiintare, hotararii Guvernului prevazute la art. 81 alin. (1) din lege si Regulamentului de organizare si functionare a ASPAAS, aprobat de ministrul finantelor publice.

Conform art. 81 alin. (1) din Legea nr. 162/2017, structura organizatorica si numarul de posturi ale ASPAAS se aproba prin hotarare a Guvernului, in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a legii mentionate.

Proiectul de hotarare a Guvernului contine prevederi referitoare la structura organizatorica si numarul de posturi ale ASPAAS, respectiv aspecte privind modul de reorganizare a Consiliului pentru Supravegherea in Interes Public a Profesiei Contabile, personalul si conducerea ASPAAS.

Pentru a asigura continuitatea activitatii desfasurate de entitatea care isi inceteaza existenta, proiectul contine, de asemenea, aspecte privind preluarea, prin protocol de predare-preluare, a patrimoniului si personalului de la Consiliul pentru Supravegherea in Interes Public a Profesiei Contabile.

De asemenea, avand in vedere ca ASPAAS functioneaza in subordinea Ministerului Finantelor Publice, prin prezentul proiect de act normativ sunt aduse modificari si completari Hotararii Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile si completarile ulterioare.


Proiectul poate fi consultat AICI!






Articole Similare





Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"


X