email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MFP: proiect pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal

MFP: proiect pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal
cod fiscalmfpaccize

MFP (Ministerul Finantelor Publice) a publicat in data de 14 iunie un proiect de hotarare  pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1/2016.


Conform Codului fiscal, marcarea produselor accizabile – tutun prelucrat se efectueaza prin timbre, iar dimensiunea si elementele inscriptionate pe marcaje sunt stabilite prin Normele metodologice.

Urmare a modificarilor aduse cadrului legal privind etichetarea produselor din tutun prin Legea nr. 201/2016, avertismentele de sanatate combinate in cazul produselor din tutun pentru fumat acopera 65% din suprafata pachetelor, apar la marginea superioara a pachetului unitar si a oricarui ambalaj exterior si se pozitioneaza in aceeasi directie ca orice alta informatie care figureaza pe suprafata ambalajului.


De asemenea, potrivit Legii nr. 201/2016 au fost prevazute exceptari temporare, pana la data de 20 mai 2019, de la obligatia privind pozitionarea avertismentului de sanatate combinat, dupa cum urmeaza:

a) in cazul pachetelor unitare din carton care au timbrul pentru marcarea produselor din tutun prelucrat prevazut de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, dispus la marginea superioara, avertismentul de sanatate combinat care apare pe suprafata posterioara poate fi pozitionat imediat sub timbrul pentru marcarea produselor din tutun prelucrat prevazut de Codul fiscal;

b) in cazul in care un pachet unitar este confectionat din material moale, o suprafata rectangulara poate fi rezervata pentru timbrul pentru marcarea produselor din tutun prelucrat prevazut de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, a carei inaltime nu depaseste 13 mm intre marginea superioara a pachetului si partea superioara a avertismentului de sanatate combinat.


Dupa data de 20 mai 2019, avertismentele de sanatate combinate trebuie sa apara la marginea superioara a pachetelor unitare de produse din tutun.

Dimensiunea actuala a timbrului pentru marcarea produselor din tutun prelucrat prevazuta in Anexa nr. 40 de la Titlul VIII din Hotararea Guvernului nr. 1/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare,  nu permite respectarea obligatiei privind pozitionarea avertismentelor de sanatate combinate la marginea superioara a pachetelor unitare de produse din tutun, iar perioada de implementare a modificarilor referitoare la standardele dimensionale este estimata la cel putin 3 trimestre.

Titlul VIII – Accize si alte taxe speciale

Prin proiectul de act normativ se urmareste corelarea prevederilor Titlului VIII din Normele metodologice de aplicare Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1/2016, cu modificarile si completarile ulterioare, cu cele ale Legii nr. 201/2016 in ceea ce priveste  etichetarea produselor din tutun.

Avand in vedere faptul ca, potrivit art. 10 din Legea nr. 201/2016, dupa data de 20 mai 2019, avertismentele de sanatate combinate trebuie sa apara la marginea superioara a pachetelor unitare de produse din tutun, precum si faptul ca aceste avertismente trebuie sa acopere 65% din suprafata pachetelor, atat pe partea din fata cat si pe partea din spate a pachetelor de tutun, se impune introducerea unor noi dimensiuni ale timbrelor aplicate pe produsele din tutun, respectiv 12 x 32 mm si 16 x 32 mm in anexa nr. 40 de la Titlul VIII din Hotararea Guvernului nr. 1/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
 

Consultati textul complet al notei de fundamentare AICI.


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
cod fiscalmfpaccize


Data aparitiei: 15 Iunie 2018

Votati articolul "MFP: proiect pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X