email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Programul “Investeste in tine” a fost aprobat de Guvern

Programul “Investeste in tine” a fost aprobat de Guvern
guverndobandafactura proformacredit

Guvernul a aprobat programul Investeste in tine, ce are ca scop facilitarea accesului la finantare pentru tinerii cu varsta intre 16 si 26 de ani, care sunt cuprinsi in sistemul de invatamant sau care efectueaza cursuri de specializare, autorizate de Ministerul Educatiei Nationale.


Actul normativ: Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 50 din 21 iunie 2018 privind implementarea Programului guvernamental "INVESTESTE IN TINE" (Monitorul Oficial nr. 516 din 22 iunie 2018).


Conform acestui act normativ, facilitarea accesului la finantare consta in garantarea unui credit in valoare de maximum 40.000 de lei, in proportie de 80% de stat prin Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM) si prin Fondul Roman de Contragarantare (FRC), exceptand dobanzile, comisioanele si spezele bancare, precum si in suportarea dobanzilor si a cheltuielilor adiacente creditului. Platile de dobanda pentru creditul acordat, precum si cheltuielile privind comisioanele de analiza si de gestiune a garantiilor vor fi suportate din bugetul de stat, prin bugetul Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza, al carui presedinte are calitatea de ordonator tertiar de credite in cadrul Secretariatului General al Guvernului.
 

OUG 50/2018 - Aprobare Program „Investeste in tine”

- Programul are ca obiect facilitarea accesului la finantare pentru tinerii cu varsta cuprinsa intre 16 ani si pana la 26 de ani si care sunt cuprinsi in sistemul de invatamant sau care efectueaza cursuri de specializare, autorizate de catre Ministerul Educatiei Nationale, si dupa caz, de catre Ministerul Muncii si Justitiei Sociale.

- Facilitarea accesului la finantare consta in garantarea unui credit in valoare de maximum 40.000 lei, in proportie de 80% de catre stat.

- Platile de dobanda pentru creditul acordat, precum si cheltuielile privind comisioanele de analiza si de gestiune a garantiilor vor fi suportate din bugetul de stat.

- Creditul acordat poate fi suplimentat cu pana la 20.000 lei in cazul in care beneficiarul se angajeaza sau este angajat pe perioada derularii creditului.

- Imprumutul se va acorda sub forma unui credit cu una sau mai multe transe, in functie de facturile prezentate la decontare sau plata directa a furnizorului pe baza facturii proforma.

- Creditul se acorda pentru o perioada maxima de 10 ani, inclusiv perioada de gratie.

- Destinatia creditului este de a acoperi nevoile beneficiarilor si familiilor acestora privind educatia, sanatatea, cultura, sportul si de habitat.

- Programul poate fi accesat si de persoane cu varsta cuprinsa intre 26 si 55 de ani, daca acestea sunt cuprinse in sistemul de invatamant sau efectueaza cursuri de reconversie si/sau specializare profesionala. Aceasta categorie de beneficiari poate accesa un credit de pana la 35.000 de lei. Creditul acordat poate fi suplimentat cu pana la 20.000 lei in cazul in care beneficiarul este angajat sau se angajeaza pe perioada derularii creditului.


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
guverndobandafactura proformacredit


Data aparitiei: 03 Iulie 2018

Votati articolul "Programul “Investeste in tine” a fost aprobat de Guvern":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X