email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vesti proaste pentru romani! Guvernul nu majoreaza valoarea tichetelor de vacanta in 2019

Vesti proaste pentru romani! Guvernul nu majoreaza valoarea tichetelor de vacanta in 2019
vouchere de vacantaguvernbuget de stat

Amanarea majorarii voucherelor de vacanta face parte din planurile Guvernului pentru urmatorii doi ani. Un proiect de Ordonanta de Urgenta a Guvernului (OUG), pe care l-a publicat Consiliul Economic si Social (CES), sustine amanarea intrarii in vigoare a acordarii voucherelor de vacanta conform reglementarilor stabilite prin Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, din cauza impactului negativ asupra bugetului de stat si implicit a bugetelor locale.

“Masura mentinerii acordarii voucherelor de vacanta, in cuantum de 1450 lei, pana la data de 31.12.2020, prin aplicarea in continuare a dispozitiilor OUG 8/2009 cu privire la acordarea voucherelor personalului platit din fonduri publice, reduce impactul negativ”, se arata in proiect.


Reglementarile mai prevad ca valoarea unui voucher de vacanta trebuie sa fie cat un salariu minim brut, iar suma maxima sa poata ajunge la sase salarii minime. Masurile ar trebui sa intre in vigoare de la inceputul anului viitor, cand este prevazuta o majorare a salariului minim brut, de la 1.900 de lei, cat este de la inceputul acestui an, la 2.080 de lei, respectiv 2.350 de lei pentru salariatii cu studii superioare si cei cu peste 15 ani vechime.

Potrivit INS, Romania a inregistrat anul acesta o crestere de  4.1% in primul semestru a numarului de turisti in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut. Acest aspect se datoreaza in special voucherelor de vacanta, potrivit analizelor financiare.

Exigentele mentinerii echilibrului bugetar pot impune sistarea acordarii unor drepturi, cu consecinte negative atat asupra drepturilor salariatilor, cat si asupra intregii industrii a turismului romanesc.

Se nota de fundamentarte se arata ca "Impactul asupra cheltuielilor bugetare determinat de acordarea voucherelor de vacanta in perioada 1 ianuarie 2019 - 1 ianuarie 2020 este de circa 1,73 miliarde de lei (n.red. – aproximativ 368 de milioane de euro). Voucherele se vor acorda cu incadrarea in sumele prevazute cu aceasta destinatie in bugetele aprobate pe anii 2019 si 2020, dupa caz”.


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
vouchere de vacantaguvernbuget de stat


Data aparitiei: 05 Decembrie 2018

Votati articolul "Vesti proaste pentru romani! Guvernul nu majoreaza valoarea tichetelor de vacanta in 2019":
Rating:

Nota: 3.17 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X