email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Casele de marcat cu jurnal electronic, cat de sigure sunt

Casele de marcat cu jurnal electronic, cat de sigure sunt
casa de marcatjurnal electronicdaisy tech

Noile case de marcat cu jurnal electronic, obligatorii din noiembrie 2018 pentru toate companiile care comercializeaza bunuri sau servicii cu amanuntul catre populatie, au numeroase avantaje pentru contribuabil, cum sunt acumulatorul integrat, bluetooth, gprs si wi-fi, facând posibila transmiterea electronica a informatiilor fiscale catre ANAF. Tocmai aceste facilitati nasc intrebari in rândul mediului antreprenorial referitor la potentialele riscuri cibernetice, cum ar fi scurgerea de informatii sau interventia neautorizata a tertilor asupra acestora.

Producatorii dau asigurari, insa, ca tehnologia de top pe care o utilizeaza pentru configurarea caselor de marcat fiscale cu jurnal electronic nu permite nici un fel de frauda de acest tip.

”Casele de marcat Daisy Tech sunt insotite de un certificat digital, solicitat de ANAF, PKCS 7, ce asigura un nivel de securitate foarte inalt. Astfel, chiar daca toate cele 4 modele de case de marcat pe care le comercializam in România au in dotarea standard numeroase elemente de conectivitate, nu se poate vorbi de nici un fel de risc de securitate”, spune Lyubomir Gerasimov, director general Daisy Tech.

In plus, informatia din casele de marcat este criptata, iar pentru decriptare exista doua chei – una publica si una privata. Cea publica se gaseste pe casa de marcat, iar cea privata se afla la ANAF. Astfel , orice tentativa de interventie asupra informatiilor fiscale poate fi observata cu usurinta.

”Informatiile de la contribuabili se gasesc intr-un fisier de tip Notepad, iar daca o persoana din exterior ar incerca sa faca orice modificare, continutul nu mai apare criptat odata ajuns la ANAF, iar functionarii semnaleaza imediat ca este o problema, spune Florin Bajan, director general Zeus Service, distribuitor in România al caselor de marcat Daisy Tech.

Una dintre conditiile ca o casa de marcat cu jurnal electronic sa functioneze impecabil este ca tehnicianul care efectueaza programarea casei de marcat sa fie bine pregatit, iar dispozitivul sa fie corespunzator programat.

”Casele de marcat Daisy au la baza tehnologie de ultima generatie, ceea ce face ca programarea sa fie foarte usor de facut. Modelele Compact S si M au incorporat un acumulator LI-Ion de 3.7 V la 2000 de mAh, care confera autonomie sporita, precum si wi-fi, bluetooth si gprs, iar pretul este cel mai mic de pe piata, spune Florin Bajan, director general Zeus Service, distribuitor in România al caselor de marcat Daisy Tech.

Astfel, daca achizitia si utilizarea noii case de marcat se face urmând sfatul specialistilor, nu se poate vorbi de riscuri de securitate, iar noul mod de transmitere a datelor va economisi timpul si banii contribuabililor.


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
casa de marcatjurnal electronicdaisy tech


Data aparitiei: 10 Ianuarie 2019

Votati articolul "Casele de marcat cu jurnal electronic, cat de sigure sunt":
Rating:

Nota: 4.59 din 5 din 11 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Definitia intreprinderilor legate: clarificari aduse de MF

    • Ministerul Finantelor propune o noua definitie a intreprinderilor legate in contextul impozitarii microintreprinderilor, conform unui proiect de OUG publicat miercuri, 13 martie.  Prevederile urmeaza sa se aplice incepand cu verificarea incadrarii in categoria microintreprinderilor in anul 2024.  Aceasta propunere legislativa clarifica aplicarea regulior fiscale, mai ales in contextul aparitiei confuziilor generate de prevederile OUG 115/2023 (art. 47 alin...» citeste mai departe aici

  • Salariat cu norma intreaga si titular PFA: studiu de caz privind plata CASS

    • Conform Codului Fiscal, in anul 2024, PFA trebuie sa plateasca la stat un impozit in cota de 10% din venitul net, atat pentru activitatile din sistem real, cat si pentru cele cu norma de venit. Diferenta este la PFA in sistem real, pentru care din acest an si CASS devine cheltuiala deductibila (pana acum intra doar CAS-ul in facilitate). Acest lucru inseamna ca din venitul net se scade CAS-ul si CASS-ul. Salariat si titular PFA 2024 - studiu de caz ...» citeste mai departe aici

  • HORECA in 2024: legislatie explicata si monografii contabile

    • HoReCa este, fara niciun dubiu, un sector vital al economiei, cu o pondere majora, alaturi de comert si transporturi, la cresterea PIB. Este un adevarat barometru care reflecta mai precis decat orice statistici disponibilitatile de consum si, implicit, nivelul de trai al populatiei. Si tocmai din cauza importantei sale, acest sector este vizat adesea de modificari legislative care aduc fie restrictii, fie facilitati, fie noi proceduri sau noi taxe si impozite. Iar t...» citeste mai departe aici

  • Retur produse vandute: monografia contabila aplicabila atat pentru vanzator, cat si pentru cumparator

    • Societatea AbaProd SRL, avand ca obiect de activitate productia de imbracaminte, platitoare de impozit pe profit si TVA, a livrat catre Eva SRL produse finite cu incasare pe masura vanzarii, in doua transe: o livrare in luna decembrie N-1, in valoare de 1.000 lei + TVA (cost de productie 600 lei) si o livrare in luna ianuarie N, de 2.000 lei + TVA (cost de productie 1.400 lei). In luna ianuarie, clientul a achitat contravaloarea a 50% din produsele vandute. In luna iunie N, clientul i...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X