Romanilor nu li se vor mai bloca conturile bancare de acum incolo pentru sume mici, pentru ca Finantele vor majora plafonul sub care se instituie popririle atat pentru persoanele fizice, cat si pentru cele juridice.
Aceasta masura este prevazuta intr-un proiect aflat in lucru la MFP (Ministerul Finantelor Publice), anunta manager.ro. Potrivit acestuia, ANAF nu va mai pune poprire pe conturile bancare ale persoanelor fizice pentru datorii catre stat mai mici de 1.500 de lei. Daca aveti datorii catre stat mai mici decat aceasta suma, nu veti mai primi poprire pe contul bancar.
Referitor la firmele mici, totalul datoriilor catre stat sub care nu va mai fi instituita poprire bancara ar urma sa urce la 10.000 de lei, iar in cel al companiilor mari si mijlocii, la 40.000 de lei.
Teodorovici a promis inca de la inceputul anului ca nu va mai face popriri si ca ANAF va fi restructurat din temelii. Aceasta masura este binevenita in contextul in care era considerata o actiune abuziva din partea Fiscului, iar procedura de ridicare era una destul de complicata si de frustranta. Pentru o simpla amenda luata pe mijloacele de transport in comun trebuie sa faci trei drumuri – unul pentru plata amenzii (la Taxe si Impozite), altul pentru ridicarea sistarii (foia respectiva se ia de la alt sediu) si al treilea la banca unde este deschis contul pentru a depune sistarea.
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Agenda Fiscala a Contabilului 2025
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Din pacate, nu multi contribuabili stiu ca bancile percep comisioane bancare de 15 – 30 lei pentru gestionarea popririlor. Fiecare banca aplica comision diferit, in functie de sumele de plata.