Voucherele de vacanta ar trebui folosite doar in extrasezon si doar in anumite regiuni ale tarii, au declarat, miercuri, reprezentantii CDR (Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei, intr-o conferinta de presa. Acestea sunt masurile propuse pentru imbunatatirea sistemului fiindca utilizarea lor doar in lunile iulie si august, pe Litoral, duce la scumpiri si la scaderea numarului de turisti straini.
"Toata lumea se imbulzeste pe litoral vara si in weekend si atunci cresc preturile, ca asa este legea cererii si a ofertei. Un alt efect colateral este inhibarea incoming-ului, pentru ca hotelierii pe doua luni au venituri crescute cu mai multi turisti cu preturi mai bune si atunci nu mai vor sa se complice cu strainii", a declarat Dragos Anastasiu, vicepresedinte al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism
"Astfel ca turismul de Litoral si de Delta nu are o sansa reala de dezvoltare sustenabila decat daca sezonul este de noua luni si asta nu se poate face decat cu multi turisti straini, combinat si cu romani. Ca politica publica, eu as fi facut-o altfel. De exemplu: as fi dat voucherele cu valabilitate in extrasezon.”, a continuat Anastasiu.
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Contractul de mandat Optimizare fiscala Avantaje si dezavantaje
Examen Consultant Fiscal 2024
"Daca ai sezon doar doua-trei luni, nu-ti permiti sa ai o echipa stabila, sa bagi bani in pregatirea profesionala, oamenii vin si pleaca, lucrezi cu studenti si zilieri. Problema noastra este sezonalitatea, noua luni, iar noua luni inseamna sa facem si altceva decat sa stam la soare. Sa facem calarie, cantonamente, evenimente, muzica, multe, multe, multe", a mai adaugat Anastasiu.
Desi tichetele de vacanta acordate bugetarilor au adus un suflu de prospetime turismului, in acelasi timp au avut si efecte negative. Tarifele de cazare au crescut, iar hotelierii spun ca nu mai au locuri disponibile pentru turistii straini in varf de sezon.