email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Liderul taximetristilor de la Cotar solicita ANAF sa explice de ce se prelungeste termenul pentru companiile de ridesharing

Liderul taximetristilor de la Cotar solicita ANAF sa explice de ce se prelungeste termenul pentru companiile de ridesharing
ridesharinguberbuget

Presedintele COTAR, Vasile Stefanescu, cere in numele transportatorilor autorizati din Romania explicatii Executivului si Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) in legatura cu prelungirea termenului pentru intrarea in legalitate a firmelor de ridesharing.
 

"Transportatorii autorizati din Romania vor sa li se explice cum este posibil ca, dupa patru ani in care s-a tolerat incalcarea legislatiei in vigoare de catre firmele de ridesharing, li s-a fabricat apoi o lege speciala celor care pana acum au practicat pirateria, li s-a stabilit si o perioada de patru luni pentru a se putea supune noii legi, iar acum unii vor sa se mai prelungeasca cu inca patru luni perioada, doar pentru a nu se constata ca acestia incalca in continuare legea. Cat tupeu sa ai sau cat sprijin politic pentru a veni sa ceri o noua amanare pentru autorizare, cu inca patru luni, dupa ce ai eludat deja, timp de patru ani si patru luni, bugetul consolidat al statului? Au mai trecut patru luni de la adoptarea acelui OUG controversat, privind transportul alternativ si mai vrei patru luni de amanare. Asta fac reprezentatii acestor multinationale: cersesc clementa, ca sa poata incasa in continuare sume enorme, nefiscalizate, in conturile din strainatate. Daca tot se vorbeste despre marile afaceri ale domnului Biden si ale fiului acestuia, in Romania si Ucraina, am vrea sa aflam cine a sustinut, in tot acesti ani, lobby-ul pentru aceste multinationale care au reusit sa sfideze si sa schimbe legile din Romania, dupa bunul lor plac - ceea ce se poate vedea cu ochiul liber, doar daca urmarim actiunile lor, de cand au intrat, ilegal, pe piata din Romania", a declarat presedintele COTAR, Vasile Stefanescu, potrivit agerpres.ro.
 

In cateva articole anterioare am prezentant faptul ca soferilor de la firmele Uber, Bolt, Yango sau CleverGo li s-a acordat un termen pentru obtinerea autorizatiei de transport alternativ, respectiv pana pana la data 1 noiembrie 2019. In prezent, peste jumatate dintre soferii care lucreaza pe astfel de platforme ar putea avea conturile blocate dupa 1 noiembrie fiindca nu sunt autorizati.

A fost propusa prelungire termenului pentru obtinerea autorizatiei cu inca 3 luni, adica pana la 1 februarie 2020, asa cum prevede un proiect de lege care a fost adoptat pe 23 septembrie de Senat. Acest fapt nemultumeste COTAR fiindca ei considera ca soferii respectivi sunt liberi sa circule in continuare fara autorizatie.


 

Foto: pixabay.com


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ridesharinguberbuget


Data aparitiei: 11 Octombrie 2019

Votati articolul "Liderul taximetristilor de la Cotar solicita ANAF sa explice de ce se prelungeste termenul pentru companiile de ridesharing":
Rating:

Nota: 3.9 din 5 din 20 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X