email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

UBER avertizeaza! Peste jumatate dintre soferi ar putea avea conturile blocate dupa 1 noiembrie

UBER avertizeaza! Peste jumatate dintre soferi ar putea avea conturile blocate dupa 1 noiembrie
uberoug 492019autorizatie de transportridesharing

Legea care reglementeaza activitatea companiilor de ridesharing va intra in vigoare la 1 noiembrie 2019. Acest termen se apropie cu pasi repezi si peste jumatate dintre soferii Uber nu sunt autorizati, anunta reprezentantii aplicatiei.

 

Citeste si: Liderul taximetristilor de la Cotar solicita ANAF sa explice de ce se prelungeste termenul pentru companiile de ridesharing
 

"Daca noua legislatie ar intra in vigoare maine, peste jumatate dintre soferii parteneri din Romania ar avea conturile blocate. O scadere drastica a numarului de masini disponibile inseamna un timp mai mare de asteptare pentru utilizatori", a spus Nicoleta Schroeder, manager general Uber Romania, in cadrul unei intalniri cu presa.

Schroeder explica faptul ca „legislatia si normele adoptate la finalul lunii august prevad clar ca, dupa perioada de tranzitie care expira la 1 noiembrie, platformele precum Uber trebuie sa blocheze accesul soferilor care nu au finalizat procesul de licentiere. Daca nu vom reusi sa implementam schimbarile, atunci atat noi, cat si soferii, riscam amenzi sau pierderea licentelor”.

Sefa Uber Romania a mai adaugat ca "Suntem obligati sa punem in asteptare conturile soferilor care nu vor avea toata documentatia necesara pana la 1 noiembrie. Si noi, ca platforma, suntem in proces de autorizare, asteptam autorizatia sa iasa".

Pentru a pune lucrurile pe roti, oficialii aplicatiei au anuntat ca au inceput o campanie, numita Ultima zi #1Noiembrie, prin care sa-i ajute pe ceilalti conducatori auto sa intre in legalitate cat mai repede.

Prin aceasta masura se doreste cresterea numarului de angajati Uber care lucreaza in Pipera, la Centrul de suport pentru soferii parteneri, si cresterea numarului de sesiuni de Q&A gazduite la acest centru. In plus, Uber desfasoara si o campanie mai ampla de informare in cadrul careia trimite e-mailuri si notificari in aplicatie.

"Pe parcursul lunii octombrie, echipele Uber din Romania isi vor uni eforturile pentru a ajuta cat mai multi soferi parteneri sa obtina licenta conform noii legi care reglementeaza ridesharingul. Aceasta este recent adoptata, iar prerogativele intra in vigoare la 1 noiembrie.”, anunta compania.

O veste buna pentru soferii care lucreaza pentru companii de ridesharing ar fi daca s-ar prelungi termenul pentru obtinerea autorizatiei cu 3 luni, pana la 1 februarie 2020, asa cum prevede un

proiect de lege care a fost adoptat pe 23 septembrie de Senat.

Va reamintim ca OUG nr. 49/2019 prevede o serie de obligatii atat pentru operatorii de transport alternativ, cat si pentru operatorii platformelor digitale.

 

Pasii pe care trebuie sa ii parcurga un sofer partener ori o companie de ridesharing pentru a obtine licenta


Soferii Uber, Bolt si Clever vor trebui sa aiba:

    • autorizatie de transport alternativ;
    • copie conforma a autorizatiei de transport alternativ;
    • ecusonul de transport alternativ.

Documentele enumerate mai sus sunt eliberate de agentia teritoriala Autoritatea Rutiera Romana („ARR”) din judetul in care isi are sediul/domiciliul operatorul de transport alternativ (sau dupa caz, zona Bucuresti – Ilfov) si atesta indeplinirea de catre conducatorul auto si de catre autovehiculul utilizat pentru desfasurarea activitatii de transport alternativ a conditiilor prevazute de OUG 49/2019. Continuarea pe e-juridic.manager.ro.


 

Foto: pixabay.com

 


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

Atentie la noutatile privind PROCEDURILE CONTABILE!


Important: modificarile fiscale privind subiectele sensibile pentru orice contabil sunt luate acum in vizor in lucrarea specializata Proceduri Contabile pentru Societati Comerciale:

• ajustarea pentru depreciere
• TVA
• contributii sociale
• contributia asiguratorie pentru munca
• impozite si taxe locale
  - decontarea unei parti din salariu
  - organizarea adunarilor generale ale actionarilor

Va oferim 40 de modele de proceduri gata scrise, in conformitate perfecta cu noua legislatie fiscala! 

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
uberoug 492019autorizatie de transportridesharing


Data aparitiei: 09 Octombrie 2019

Votati articolul "UBER avertizeaza! Peste jumatate dintre soferi ar putea avea conturile blocate dupa 1 noiembrie":
Rating:

Nota: 3.58 din 5 din 43 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Avansuri de trezorerie: documente justificative pentru avansuri spre decontare si functiunea contului 542

    • Entitatile pot acorda sume in numerar sau prin banca, denumite avansuri spre decontare, puse la dispozitia angajatilor, in vederea efectuarii unor plati in numele societatii sau in vederea efectuarii unor deplasari in interes de serviciu. Avansurile spre decontare sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau a salariatilor din entitate, in vederea efectuarii unor plati in numele acesteia. De regula, justificarea avansului si transformarea sa in cheltuiala efec...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X