email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Finantele in prima luna a anului: record ISTORIC al incasarilor brute din TVA

Finantele in prima luna a anului: record ISTORIC al incasarilor brute din TVA
tvabugetinvestitiicheltuieli

MFP (Ministerul Finantelor Publice) anunta venituri in crestere la bugetul general consolidat in prima luna a anului, cu record istoric al incasarilor brute din TVA. Totodata, a fost constata o triplare a cheltuielilor cu investitii.
 

Veniturile bugetului general consolidat au crescut in ianuarie 2020 cu aproape 7% fata de luna similara a anului trecut, la 27,55 miliarde lei, in linie cu estimarile bugetare, inregistrandu-se un record istoric al incasarilor brute din TVA, care au urcat la 8,4 miliarde lei.”, anunta Finantele intr-un comunicat.

Incasarile bugetare din luna ianuarie reflecta reactia pozitiva a mediului privat la comportamentul corect al statului de a-si plati la timp datoriile catre contribuabili, atat pentru serviciile prestate, cat si pentru sumele de rambursat.

In luna ianuarie, ANAF a rambursat TVA in suma 1,72 miliarde lei, cu 1 miliard de lei mai mult decat anul trecut, continuand politica de plata cu celeritate a sumelor datorate catre mediul privat.

Vom continua acest comportament corect in raport cu mediul privat, fie ca vorbim de facturile ajunse la scadenta, fie despre rambursarile de TVA. Evolutia din prima luna reprezinta un prim semnal ca actorii din economie inteleg sa se conformeze voluntar si au incredere in parteneriatul cu statul si in solutiile propuse pentru a flexibiliza si imbunatati administratia publica” , a specificat ministrul Finantelor Publice, Florin Citu.

Pe partea de cheltuieli, cresterea de 11,6% din prima luna a anului, la 28 miliarde lei, reflecta intr-o mare masura majorarile de pensii, salarii si alocatii rezultate din modificarile legislative aprobate anterior.


Finantele mai anunta ca, spre deosebire de luna ianuarie 2019, s-a inregistrat, insa, o crestere semnificativa a cheltuielilor de investitii, care au crescut de aproape trei ori, la 1,31 miliarde lei, in conditiile dublarii investitiilor in proiecte cu finantare europeana, respectiv 474 milioane lei.

Prin urmare, bugetul general consolidat a inregistrat in luna ianuarie un deficit marginal, de 0,46 miliarde lei (0,04% din PIB), explicat in principal de majorarea rambursarilor de TVA cu 1 miliard de lei si cresterea cheltuielilor de investitii cu 821 milioane lei fata de aceeasi perioada a anului precedent.

 


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
tvabugetinvestitiicheltuieli


Data aparitiei: 26 Februarie 2020

Votati articolul "Finantele in prima luna a anului: record ISTORIC al incasarilor brute din TVA":
Rating:

Nota: 4.25 din 5 din 12 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X