email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania a devenit membru al Consiliului Executiv al Organizatiei Intra-Europene a Administratiilor Fiscale

Romania a devenit membru al Consiliului Executiv al Organizatiei Intra-Europene a Administratiilor Fiscale
anaffrauda fiscalavenituri

Romania, prin A.N.A.F., a devenit membru al Consiliului Executiv al Organizatiei Intra-Europene a Administratiilor Fiscale (IOTA), alaturi de administratiile fiscale din Austria, Belgia, Elvetia, Franta, Grecia (in calitate de presedinte al organizatiei), Italia, Ungaria si Suedia, in urma votului Adunarii Generale a organizatiei. Consiliul Executiv reprezinta organismul strategic, cu rol decizional al IOTA, si este compus din noua membri.

Evenimentul a avut loc in perioada 24-25 iunie 2020, sub forma unei intruniri digitale si este unul deosebit de important in viata organizatiei tntrucat Adunarea Generala reprezinta autoritatea suprema a organizatiei, prin votul exprimat an de an de catre cele 44 de administratii fiscale membre. In cadrul reuniunii se propun, discuta si se adopta masuri/decizii importante privind activitatea, rolul si dezvoltarea viitoare ale organizatiei, anunta ANAF intr-un comunicat.

Prin Programul de lucru al organizatiei adoptat pentru anul 2021 s-a stabilit concentrarea atentiei organizatiei pe tematici de interes, atat la nivel national, cat si la nivel international, precum: managementul creantelor fiscale, combaterea fraudei la TVA, utilizarea datelor din schimbul automat de informatii, implementarea BEPS, implicatiile crizei COVID-19, combaterea criminalitatii pe piata muncii, riscurile economiei digitale, utilizarea analizei retelelor pentru combaterea fraudelor, comunicare in vederea cresteri conformarii fiscale etc.

In cadrul evenimentului, reprezentantii administratiilor fiscale membre au avut ocazia de a schimba informatii si opinii cu privire la solutiile adoptate in contextul provocarilor generate de pandemia COVID-19, dezbatand posibile abordari pentru asigurarea sustenabilitatii activitatii administratiilor fiscale si a activitatii de colectare a veniturilor in perioada urmatoare, se mai specifica in comunicat.

Ce inseamna pentru Romania si ANAF noul pas?

Pentru Romania si pentru A.N.A.F. participarea la lucrarile Consiliului Executiv faciliteaza stabilirea unor bune relatii de colaborare cu statele care fac parte din acest for decizional, relatii care pot fi ulterior fructificate in cadrul unor cooperari specifice, proiecte bilaterale sau multilaterale sau in schimburi punctuale de bune practici in domeniul fiscal.



In egala masura, participarea activa a Romaniei, prin A.N.A.F., in cadrul organizatiei, contribuie la cresterea vizibilitatii si consolidarea reputatiei administratiei fiscale romane, conform comunicatului.


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
anaffrauda fiscalavenituri


Data aparitiei: 26 Iunie 2020

Votati articolul "Romania a devenit membru al Consiliului Executiv al Organizatiei Intra-Europene a Administratiilor Fiscale":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X