email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF: Aprobarea procedurii privind modalitatea de ducere la indeplinire a atributiilor in domeniul sanctiunilor internationale

ANAF: Aprobarea procedurii privind modalitatea de ducere la indeplinire a atributiilor in domeniul sanctiunilor internationale
sanctiunianafcodul de procedura fiscala

ANAF a publicat un proiect de ordin pentru modificarea Anexei la OPANAF nr. 1984/2019 pentru aprobarea Procedurii privind modalitatea de ducere la indeplinire a atributiilor Agentiei Nationale de Administrare Fiscala in domeniul sanctiunilor internationale. 
 

In vederea armonizarii legislatiei ce asigura cadrul juridic general de aplicare in Romania a sanctiunilor internationale instituite prin rezolutii ale Consiliului de Securitate al ONU, precum si a masurilor restrictive autonome ale Uniunii Europene stabilite prin actele comunitare adoptate in cadrul Politicii Externe si de Securitate Externa, a fost adoptata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 202/2008 privind punerea in aplicare a sanctiunilor internationale. 

In vederea punerii in aplicare a recomandarilor expertilor Moneyval, in Monitorul Oficial nr.437/03.06.2019, a fost publicata Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 37/30.05.2019, pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 202/2008 privind punerea in aplicare a sanctiunilor internationale. 
Intrucat in mecanismul institutional prevazut de catre O.U.G. nr. 202/2008 privind punerea in aplicare a sanctiunilor internationale, Agentia Nationala de Administrare Fiscala ocupa rolul principal in punerea in aplicare a sanctiunilor internationale, cu precadere in privinta inghetarii fondurilor si resurselor economice, a fost intocmit si publicat in Monitorul Oficial nr. 583/16.07.2019 Ordinul Presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1984/12.07.2019, pentru aprobarea Procedurii privind modalitatea de ducere la indeplinire a atributiilor Agentiei Nationale de Administrare Fiscala in domeniul sanctiunilor internationale, se arata in referatul de aprobare.
Tinand cont de contextul legislativ, precum si de procesul permanent de revizuire a procedurii in scopul eficientizarii punerii in aplicare a sanctiunilor internationale la nivelul Agentiei, se impun efectuarea urmatoarelor modificari ale Anexei la Ordinul Presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1984/12.07.2019: 

- Eliminarea Directiei Generale de Strategie si Relatii Internationale si preluarea atributiilor de catre Directia Generala de Informatii Fiscale. Aceasta modificare se impune in scopul simplificarii procesului de monitorizare si eliminarii disfunctiilor generate de disiparea responsabilitatilor.
- Introducerea in cuprinsul art. 5 a unui nou alineat in vederea punerii in acord cu dispozitiile art. 17 alin. (2) din O.U.G. nr. 202/2008 privind punerea in aplicare a sanctiunilor internationale. 

- Eliminarea Directiei Generale Planificare, Monitorizare si Sinteza si preluarea atributiilor de raportare a masurilor dispuse prin ordinele de blocare a fondurilor si resurselor economice de catre Directia Generala Executari Silite Cazuri Speciale. In prezent, conform OPANAF 1984/2019, Directia Generala Planificare, Monitorizare si Sinteza primeste raportarile trimestriale ale Directiei Generale Executari Silite Cazuri Speciale si le transmite catre Directia Generala de Informatii Fiscale. Avand in vedere ca organele de executare nu mai au competente in blocarea fondurilor si resurselor economice si nici posibilitatea monitorizarii masurilor dispuse prin ordinele de blocare, modificarea propusa este destinata eficientizarii activitatii si eliminarii unor activitati fara valoare adaugata.
- Indreptarea erorilor de tehnoredactare, respectiv la art. 7 alin. (1) lit.a inlocuirea sintagmei ”Ministerul Administratiei si Internelor” cu ”Ministerul Afacerilor Interne”, iar la art. 8 si 9 inlocuirea sintagmei ”Centrul National de Informatii Financiare” cu ”Centrul National pentru Informatii Financiare”;
- Inlocuirea sintagmei ”pentru notarea blocarii” cu ”solicitand notarea indisponibilitatii”, pentru a fi in acord cu prevederile art. 9 alin. (5) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 37/2019 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 202/2008 privind punerea in aplicare a sanctiunilor internationale;


- punerea art. 14 alin. (5) in acord cu prevederile art. 240 alin. (2) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, respectiv art. 25 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 190/2000 privind regimul metalelor pretioase si pietrelor pretioase in Romania, cu modificarile si completarile ulterioare.
 

Consultati documentele atasate mai jos:

Proiectul de ordin

Referatul de aprobare

Anexa


de Miruna Petrache

NOUTATI din Legislatia Contabila

Vreti sa treceti pe ZERO factura de energie electrica?


Descoperiti lucrarea "Prosumatori. Energie electrica. Accize. Obligatii fiscale"!

Afla totul de la A la Z despre activitatea de prosumator si legislatia in vigoare, de la:

❱❱ definitia prosumatorului si a activitatii desfasurate de acesta, pana la
❱❱ inregistrarile fiscal-contabile cerute de lege
❱❱ declaratiile fiscale
❱❱ facilitatile permise

Profitati de FACILITATILE LEGISLATIVE oferite PROSUMATORILOR

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
sanctiunianafcodul de procedura fiscala


Data aparitiei: 10 Septembrie 2020

Votati articolul "ANAF: Aprobarea procedurii privind modalitatea de ducere la indeplinire a atributiilor in domeniul sanctiunilor internationale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X