email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Legea 221/2021: Persoanele care se vaccineaza impotriva Covid-19 primesc cate o zi libera platita pentru fiecare doza

Legea 221/2021: Persoanele care se vaccineaza impotriva Covid-19 primesc cate o zi libera platita pentru fiecare doza
zile liberevaccinareacovid-19

Persoanele care se vaccineaza impotriva Covid-19 beneficiaza, la cerere, de cate o zi libera platita, pentru fiecare doza de vaccin efectuata, potrivit Legii 221/2021. Elevii si studentii vor fi scutiti de la frecventarea cursurilor scolare.

Actul normativ a aparut in Monitorul Oficial nr. 732 din 26 iulie 2021 si va intra in vigoare in trei zile de la data publicarii.

Conform Legii 221/2021, persoanele care se vaccineaza impotriva COVID-19 beneficiaza, la cerere, de urmatoarele drepturi:

a) cate o zi libera platita, care nu se include in durata concediului de odihna, pentru fiecare doza de vaccin efectuata, in cazul angajatilor din sistemul public si privat;

b) cate o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doza de vaccin efectuata, in cazul elevilor si studentilor;

c) cate o zi de permisie, pentru fiecare doza de vaccin efectuata, in cazul cadrelor militare in activitate si al soldatilor si gradatilor profesionisti.

Aceste drepturi se acorda pe baza adeverintei de vaccinare eliberate potrivit legii. In situatia in care ziua libera coincide cu ziua vaccinarii, persoanele vaccinate au obligatia depunerii adeverintei de vaccinare in prima zi lucratoare de la vaccinare.



Totodata, beneficiaza de aceste drepturi si unul dintre parinti sau reprezentantul legal al copilului cu varsta de pana la 18 ani, precum si al persoanei cu dizabilitati cu varsta de pana la 26 de ani, in ziua vaccinarii copilului, respectiv a persoanei cu dizabilitati. De retinut faptul ca zilele libere se acorda pe baza adeverintei de vaccinare si a declaratiei pe propria raspundere a celuilalt parinte sau a reprezentantului legal, potrivit careia acesta nu a solicitat si nu va solicita zile libere pentru insotirea la efectuarea vaccinului a copilului cu varsta sub 18 ani, respectiv a persoanei cu dizabilitati cu varsta de pana la 26 de ani. In cazul familiilor monoparentale, in declaratia pe propria raspundere se va mentiona faptul ca parintele se afla in una dintre situatiile prevazute la art. 3 din Legea nr. 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Potrivit noii legi, dispozitiile prezentului articol nu se aplica in situatia in care persoanele prevazute la alin. (1) lit. a) sau c) sunt vaccinate la locul de munca prin grija angajatorului.

ATENTIE!

Pentru a nu afecta semnificativ activitatea angajatorului, angajatii au obligatia de a informa angajatorul cu privire la optiunile de programare a zilelor libere pe care urmeaza sa le solicite in temeiul prezentului articol, in vederea asigurarii in conditii optime a functionarii activitatii acestuia.

In Legea 221/2021 nu se mentioneaza daca vor beneficia de zile libere si persoanele care s-au vaccinata deja. Insa mai mult ca sigur prevederile nu se vor aplica retroactiv.


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
zile liberevaccinareacovid-19


Data aparitiei: 27 Iulie 2021

Votati articolul "Legea 221/2021: Persoanele care se vaccineaza impotriva Covid-19 primesc cate o zi libera platita pentru fiecare doza":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X