UPDATE in 25 august 2022 ANAF a publicat in Monitorul Oficial un act normativ care prevede deblocarea fondurilor si resurselor economice detinute de societatea TMK Assets - Ordinul 1541/2022.
In temeiul prevederilor art. 11 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale art. 283 din anexa la Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1.984/2019 pentru aprobarea Procedurii privind modalitatea de ducere la indeplinire a atributiilor Agentiei Nationale de Administrare Fiscala in domeniul sanctiunilor internationale, cu modificarile si completarile ulterioare, avand in vedere prevederile art. 81 alin. (5) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 202/2008 privind punerea in aplicare a sanctiunilor internationale, aprobata cu modificari prin Legea nr. 217/2009, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale Deciziei Comisiei permanente constituite la nivelul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 18 din 23.08.2022, prin care s-a admis cererea pentru instituirea provizorie a regimului de supraveghere, formulata de Societatea TMK ASSETS — S.R.L., CUI 18902022, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul ordin:
Art. 1. — Se dispune deblocarea fondurilor si resurselor economice detinute de Societatea TMK ASSETS — S.R.L., CUI 18902022, blocate prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 467/2022 privind blocarea fondurilor si resurselor economice detinute de Societatea TMK ASSETS — S.R.L., CUI 18902022, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 287 din 25 martie 2022.
Art. 2. — Prezentul ordin poate fi contestat potrivit procedurii prevazute de Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.
Art. 3. — Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Articolul initial
ANAF a pus in aplicare prevederile art. 2 alin. (1) din Regulamentul (UE) nr.269/2014 privind masuri restrictive in raport cu actiunile care submineaza sau ameninta integritatea teritoriala, suveranitatea si independenta Ucrainei pentru entitatile TMK ARTROM SA, TMK ASSETS SRL si TMK EUROPE GMBH, controlate in mod indirect prin intermediul entitatii TMK STEEL HOLDING UNITED (CY), de catre o persoana fizica aflata pe lista de sanctiuni dispuse la nivelul Uniunii Europene.
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
In conformitate cu Regulamentul UE nr. 269/2014, ”se ingheata toate fondurile si resursele economice care apartin, se afla in proprietate ori posesia sau sunt controlate de orice persoana fizica sau juridica, entitate sau organism sau de persoane fizice sau juridice, entitati sau organisme asociate acestora, astfel cum figureaza in Anexa I”.
Masurile luate vizeaza disponibilitatile aflate in conturile bancare precum si orice alte fonduri sau resurse economice, astfel cum sunt definite la art. 1 din Regulamentul (UE) nr. 269/2014.
Ordinele Presedintelui ANAF care vizeaza sanctionarea celor 3 entitati au fost transmise spre publicare in Monitorul Oficial al Romaniei.
Totodata, la solicitarea SC TMK ARTROM SA a fost acordata derogarea prevazuta la art. 6 alin. (1) lit. a si b din Regulamentul (UE) nr. 269/2014 privind masuri restrictive in raport cu actiunile care submineaza sau ameninta integritatea teritoriala, suveranitatea si independenta Ucrainei pentru efectuarea de plati esentiale pentru continuarea activitatii comerciale a societatii, respectiv plata drepturilor salariale ale angajatilor, plati catre furnizori si institutii de credit. Platile sunt autorizate cu conditia ca destinatarii acestora sa nu figureze in lista din Anexa I la Regulamentul (UE) nr. 269/2014, cu modificarile si completarile ulterioare.
Masuri similare de derogare au fost adoptate si in alte state membre UE.