email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Notificarea vanzarilor de lichidare ar putea fi eliminata in curand

Notificarea vanzarilor de lichidare ar putea fi eliminata in curand
vanzari de lichidareactivitate comercialabuget

In prezent, comerciantii au obligativitatea notificarii vanzarilor de lichidare la administratia publica locala printr-o procedura greoaie, birocratica si nejustificata, insa aceasta ar putea fi eliminata in curand, reiese dintr-un proiect de OUG publicat pe site-ul Ministerului Economiei.

Obligatia sporeste birocratia fara a aduce vreun beneficiu consumatorului. Aceasta conditie creeaza numeroase dificultati in practica, intrucat este depasita in contextul comertului modern si nu are in vedere situatii precum vanzarile online si contractele incheiate la distanta (reglementate de Ordonanta de urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative). Mai mult, linia de reglementare progresista poate fi observata deja la nivelul unor tari dezvoltate din cadrul Uniunii Europene. Spre exemplu, in tari precum Belgia, Spania sau Marea Britanie, a caror legislatie se caracterizeaza printr-un anumit nivel de liberalism in ceea ce priveste interventia statului in activitatea operatorului economic.

De asemenea, limitari temporale nu sunt compatibile cu natura si scopul vanzarilor de lichidare (i.e. vanzarea accelerata a stocului de produse in contextul incetarii sau intreruperii activitatii comerciale). Mai mult, astfel de restrictii au un efect negativ asupra economiei si nu aduc niciun beneficiu consumatorilor si niciun avantaj bugetului de stat. Astfel, este necesara excluderea limitarii temporale.

Limitarile de natura temporara in aceasta materie nu aduc niciun fel de beneficii nici consumatorilor, nici comerciantilor si nu in ultimul rand, nici bugetului de stat. Astfel, inlaturarea acestor restrictii ar avea un efect benefic pentru consumator care ar putea beneficia in orice perioada a anului de acest tip de reduceri dar si pentru economie in general, intrucat ar incuraja consumul si ar aduce venituri suplimentare la bugetul de stat, potrivit notei de fundamentare a proiectului de OUG.

 

Citeste si: OUG-ul care rupe barierele debirocratizarii in domeniul comertului. Simplificari privind cursurile, stocurile si eliminarea sanctiunilor


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
vanzari de lichidareactivitate comercialabuget


Data aparitiei: 19 August 2021

Votati articolul "Notificarea vanzarilor de lichidare ar putea fi eliminata in curand":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X