email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce riscuri asigurati pentru a nu plati inutil tarife prea mari la polita casei

politariscuri

Asigurarile pentru locuinte pot acoperi o sumedenie de riscuri, dar unele sunt inutile in cazul anumitor tipuri de imobile. Cum facem selectia?

Cei care cumpara o asigurare  de locuinta trebuie sa aleaga  riscurile pe care urmeaza sa le acopere polita. Companiile vand, de obicei, trei seturi de riscuri, iar acoperirea minima a politelor include, de regula, riscurile de incendiu, trasnet, explozie, caderi de aeronave, dar nu si pe cele catastrofice. Cei care vor sa fie despagubiti si in cazul in care locuinta este devastata de un cutremur trebuie sa cumpere atat acoperirea minima, cat si intregul calup de riscuri catastrofice.

In schimb, clientii care nu doresc ca polita sa acopere si riscul de cadere de aeronave pe locuinta asigurata, pentru simplul motiv ca locuiesc intr-o zona deasupra careia nu trec niciodata avioane, sunt asigurati de obicei de agentii de vanzari ca nu au optiunea de a renunta. De fapt, se poate exclude acest risc, dar tariful nu este redus semnificativ.

Asiguratorul nu are cum sa reduca cota de prima, pentru ca tarifeaza pe pachete de riscuri, explica directorul directiei de subscriere de la Uniqa Asigurari, Nicolae Ani. In acelasi timp,  Marius Georgescu, director la Allianz-Tiriac, afirma ca un client poate renunta la acest risc, dar prima platita nu scade foarte mult.

Cu sau fara asigurare de cutremur

In unele zone ale tarii, probabilitatea ca un cutremur sa aiba efecte devastatoare este extrem de redusa. Daca as locui in Sibiu sau in Cluj, nu mi-as cumpara riscul de cutremur, spune Ani. Argumentul: un cutremur de sapte grade cu epicentrul in Vrancea se simte in Sibiu, dar nu provoaca daune, in timp ce in Cluj nu se simte deloc.

Si tarifele practicate de asiguratori arata ca efectele unui cutremur sunt mai mici in vestul tarii decat in sud, primele fiind mai reduse pentru locuintele din Cluj (100 euro/an pentru un apartament de 100.000 euro) decat pentru cele din Bucuresti (160 euro/an pentru un apartament similar). Riscul de cutremur este vandut de asiguratori la pachet cu alte riscuri catastrofice, precum cele de inundatii, alunecari de teren sau grindina.

In acelasi timp, cei care cumpara o asigurare pentru locuinta trebuie sa stie ca asigurarea riscului de inundatii mentionat la capitolul riscuri catastrofice nu acopera si stricaciunile provocate de scurgerea de apa din conducte. Acest risc este asigurat numai daca se specifica expres. Pachetele de riscuri vandute clientilor pot fi diferite de la o societate la alta.

De exemplu, la Allianz poate fi bifat inainte de riscurile catastrofice, in timp ce la Uniqa poate fi achizitionat odata cu acestea. Asiguratorii spun ca riscurile sunt oferite la pachet pentru ca vanzarea politelor sa fie cat mai simpla si rapida, iar costurile companiilor sa fie reduse.


Sursa: Capital

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
politariscuri


Data aparitiei: 16 Noiembrie 2009

Votati articolul "Ce riscuri asigurati pentru a nu plati inutil tarife prea mari la polita casei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

X