Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Taxe si impozite Contabilul.ro | Taxe si impozite | Studii de caz

Firma care nu se incadreaza in categoria firmelor mici si mijlocii. Este obligatorie semnatura electronica?

Data actualizarii: 03 Decembrie 2010
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
semnatura electronicaOUG 90/2010Legea 31/1990
Autor: Dana Hristu, valabil la 02-Dec-2010

Intrebare:


Este obligatorie semnatura electronica la depunerea situatiilor finaciare, la 31.12.2010, pentru o firma care nu se inadreaza in categoria firmelor mici si mijlocii, conform criteriilor existente?

Raspuns:


Prin OUG 90/2010 s-a modificat art. 185 din Legea 31/1990 privind societatile comerciale astfel ca in conditiile prevazute de Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, consiliul de administratie, respectiv directoratul, este obligat sa depuna la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice, in format hartie si in format electronic sau numai in forma electronica, avand atasata o semnatura electronica extinsa, situatiile financiare anuale, raportul lor, raportul cenzorilor sau raportul auditorilor financiari, dupa caz.
 
In concluzie, situatiile financiare anuale pentru anul 2010 pot fi depuse la unitatile terioriale ale M.F.P in format de hartie si in format electoronic ( discheta) sau numai in forma electronica pentru toti contibuabilii care detin o semnatura electronica extinsa.
 
Incepand cu data de 25 Noiembrie 2010, conform art. 1 din OANAF 2520/2010  contribuabilii mari si contribuabilii mijlocii, definiti conform reglementarilor in vigoare, precum si sediile secundare ale acestora sunt obligati sa depuna declaratiile  fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanta, respectiv online. Ceilalti contribuabili nu sunt obligati dar  pot utiliza metoda de depunere a declaratiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanta, prin intermediul Sistemului Electronic National, ca metoda alternativa de declarare.





Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X