In expunerea de motive se precizeaza ca specialistii din domeniul financiar, respectiv expertii contabili si contabilii autorizati, sustin ca in OUG nr. 65/1995 sunt stabilite sursele de venit ale CECCAR-ului printre care este si cota din veniturile firmei sau persoanei fizice autorizate, lucru care nu este firesc avand in vedere ca fiecare membru al CECCAR plateste si o taxa anuala.
A fost inaintat astfel Senatului proiectul de mai jos:
Articol unic: Art. 73 din Legea nr. 42 din 24 mai 1995 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 65 din 19 august 1994 privind organizarea activitatii de expertiza contabila si a contabililor autorizati, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 103/1995, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(1) Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati si filialele sale isi acopera cheltuielile din venituri, care se constituie din:
- taxa de inscriere la examenul de expert contabil, respectiv de contabil autorizat;
- taxa de inscriere in evidenta Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati;
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Balanta de verificare de la A la Z Analize corelatii studii de caz
SAF-T Ghid de raportare corecta
- incasari din vanzarea publicatiilor proprii;
- donatii;
(2) Taxele de inscriere in evidenta se stabilesc anual de Conferinta Nationala a Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati."
Proiectul a fost respins de Senat la 25 iunie 2012 si inregistrat la Camera pentru dezbatere la 3 septembrie 2012.