email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ordonanta de urgenta pentru instituirea schemei de sprijin pentru plata chiriilor, dezbatuta din nou de Guvern

Ordonanta de urgenta pentru instituirea schemei de sprijin pentru plata chiriilor, dezbatuta din nou de Guvern
chiriispatii comercialeschema de ajutor

Ordonanta de urgenta pentru instituirea schemei de sprijin pentru plata chiriilor, in cazul comerciantilor care au trebuit sa-si suspende sau sa isi intrerupa activitatea pe perioada starii de urgenta, respectiv a starii de alerta, a fost din nou pe masa Guvernului, anunta Ionel Danca, seful Cancelariei prim-ministrului.

In sedinta de guvern de joi aseara, 24 septembrie 2020, a fost dezbatuta, printre alte acte normative, si ordonanta de urgenta pentru instituirea schemei de sprijin pentru plata chiriilor, in cazul celor afectati de epidemia COVID, in cazul comerciantilor care au trebuit sa-si suspende sau sa isi intrerupa activitatea pe perioada starii de urgenta, respectiv starii de alerta, in domenii in care s-au pastrat restrictiile privind desfasurarea acestor activitati. 

Mecanismul, in acest caz, este unul care, pe de o parte, vine sa sprijine pe cei care au platit o parte din chirii, chiar daca nu au desfasurat activitati pentru ca erau sub imperiul contractelor de chirii cu marii proprietari de spatii comerciale, pe de alta parte, in cazul celor care au beneficiat de diferite facilitati si reduceri la plata chiriilor - acestia pot plati catre proprietarul de spatii comerciale acest sprijin, urmand ca proprietarul sa prelungeasca contractul de inchiriere cu o perioada de sase luni si sa reduca cuantumul chiriei cu 15% pentru urmatoarele sase luni.”, specifica Ionel Danca.

Bugetul acestei scheme de ajutor de stat este de 160 de milioane de lei. 

 “Se estimeaza un numar de aproximativ 3.000 de beneficiari si se acorda un sprijin pentru decontarea a 50% din valoarea chiriei pentru comerciantii care isi desfasoara activitatea in spatii comerciale mai mari de 15.000 de metri patrati si care au avut activitatile suspendate in perioada 15 martie-15 iunie. Valoarea acestui sprijin, de 50%, in cazul in care au beneficiat de diferite forme de facilitati de reducere a valorii chiriei din partea proprietarului, proprietarul primeste contravaloarea acestui sprijin in schimbul prelungirii contractului de inchiriere cu sase luni de zile si diminuarii valorii chiriei cu 15% pentru aceasta perioada.”, a mai spus Ionel Danca.

Seful Cancelariei prim-ministrului a subliniat ca aceasta este “una dintre cele mai generoase scheme de sprijin de acest tip din Uniunea Europeana, care vine sa compenseze pierderile comerciantilor care si-au intrerupt activitatea ca urmare a epidemiei COVID in marile centre comerciale.”


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
chiriispatii comercialeschema de ajutor


Data aparitiei: 25 Septembrie 2020

Votati articolul "Ordonanta de urgenta pentru instituirea schemei de sprijin pentru plata chiriilor, dezbatuta din nou de Guvern":
Rating:

Nota: 4.4 din 5 din 5 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X