Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Stiri Contabilul.ro | Stiri

Profesorii care obtin venituri din meditatii trebuie sa depuna Declaratia unica si sa plateasca impozit

Data aparitiei: 20 Septembrie 2021
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Profesorii care obtin venituri din meditatii trebuie sa depuna Declaratia unica si sa plateasca impozit
declaratia unicaanafimpozit

Profesorii care realizeaza venituri din meditatii au obligatia de a depune Declaratia unica si de a plati impozit la stat, atentioneaza ANAF intr-un comunicat. 

Institutia subliniaza ca "persoanelor fizice care realizeaza venituri din meditatii au obligatia de a se inregistra fiscal si de a indeplini obligatiile declarative si de plata, in conditiile legii."

Pentru a-si intari afirmatia, Fiscul a prezentat si baza legala. "Veniturile din meditatii se incadreaza in categoria veniturilor din activitati independente, fiind reglementate de prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare (Titlul IV - Capitolul II)."

Venituri din meditatii: care sunt obligatiile profesorilor? 

Profesorii si alte persoane fizice care realizeaza venituri din meditatii au obligatia de a se inregistra fiscal la Registrul Comertului, de a depune la organul fiscal Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212). 

ATENTIE! 

Declaratia unica trebuie depusa in termen de 30 de zile de la data inceperii activitatii. Pentru inceput, in formular trebuie declarate veniturile estimate. Definitivarea impozitului pe venit si a contributiilor sociale obligatorii, datorate in conditiile legii, in functie de situatia fiscala concreta, se va realiza in anul fiscal urmator, pana la termenul limita de depunere a declaratiei). Noul termen anual al Declaratiei unice este 25 mai, conform Legii nr. 296/2020 care a modificat si completat Codul fiscal. 

Citeste si:

Ce se intampla daca nu ai depus Declaratia Unica? Amenzi si alte surprize ANAF
 

 

Pentru a beneficia de indrumare si asistenta in domeniul fiscal, contribuabilii au la dispozitie Call-center-ul ANAF la numarul de telefon: 031.403.91.60.

Intrebarile privitoare la aceste aspecte pot fi transmise online, completand in mod corespunzator, formularul de contact, disponibil pe site-ul ANAF (https://www.anaf.ro/asistpublic/).

ANAF asigura cadrele didactice de tot sprijinul si disponibilitatea in a oferi informatii si indrumare de specialitate, pentru conformare voluntara la declararea si achitarea obligatiilor fiscale.






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X