email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Profesorii care obtin venituri din meditatii trebuie sa depuna Declaratia unica si sa plateasca impozit

Profesorii care obtin venituri din meditatii trebuie sa depuna Declaratia unica si sa plateasca impozit
declaratia unicaanafimpozit

Profesorii care realizeaza venituri din meditatii au obligatia de a depune Declaratia unica si de a plati impozit la stat, atentioneaza ANAF intr-un comunicat. 

Institutia subliniaza ca "persoanelor fizice care realizeaza venituri din meditatii au obligatia de a se inregistra fiscal si de a indeplini obligatiile declarative si de plata, in conditiile legii."

Pentru a-si intari afirmatia, Fiscul a prezentat si baza legala. "Veniturile din meditatii se incadreaza in categoria veniturilor din activitati independente, fiind reglementate de prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare (Titlul IV - Capitolul II)."

Venituri din meditatii: care sunt obligatiile profesorilor? 

Profesorii si alte persoane fizice care realizeaza venituri din meditatii au obligatia de a se inregistra fiscal la Registrul Comertului, de a depune la organul fiscal Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212). 

ATENTIE! 

Declaratia unica trebuie depusa in termen de 30 de zile de la data inceperii activitatii. Pentru inceput, in formular trebuie declarate veniturile estimate. Definitivarea impozitului pe venit si a contributiilor sociale obligatorii, datorate in conditiile legii, in functie de situatia fiscala concreta, se va realiza in anul fiscal urmator, pana la termenul limita de depunere a declaratiei). Noul termen anual al Declaratiei unice este 25 mai, conform Legii nr. 296/2020 care a modificat si completat Codul fiscal. 

Citeste si:

Ce se intampla daca nu ai depus Declaratia Unica? Amenzi si alte surprize ANAF
 

 

Pentru a beneficia de indrumare si asistenta in domeniul fiscal, contribuabilii au la dispozitie Call-center-ul ANAF la numarul de telefon: 031.403.91.60.

Intrebarile privitoare la aceste aspecte pot fi transmise online, completand in mod corespunzator, formularul de contact, disponibil pe site-ul ANAF (https://www.anaf.ro/asistpublic/).

ANAF asigura cadrele didactice de tot sprijinul si disponibilitatea in a oferi informatii si indrumare de specialitate, pentru conformare voluntara la declararea si achitarea obligatiilor fiscale.

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
declaratia unicaanafimpozit


Data aparitiei: 20 Septembrie 2021

Votati articolul "Profesorii care obtin venituri din meditatii trebuie sa depuna Declaratia unica si sa plateasca impozit":
Rating:

Nota: 4.25 din 5 din 4 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X