email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Programul NOUA CASA 2022 a devenit operational. Dosarele primilor beneficiari pot fi incarcate in aplicatie

Programul NOUA CASA 2022 a devenit operational. Dosarele primilor beneficiari pot fi incarcate in aplicatie
noua casaplafon

Programul NOUA CASA 2022, care ofera romanilor acces la locuinte moderne,  stimulandu-se in acelasi timp si sectorul constructiilor,  a devenit operational din 4 martie, cu un plafon de garantare pentru anul 2022 aprobat de Guvernul Romaniei la valoarea de 1.5 miliarde de lei, transmite Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

Dosarele primilor beneficiari pot fi incarcate in aplicatia programului incepand cu ora 10, iar persoanele eligibile care doresc sa se inscrie in program pot gasi informatii suplimentare privind conditiile de participare, documentele solicitate si modul de accesare a programului in Ghidul Noua Casa, disponibil pe pe site-ul www.fngcimm.ro.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a alocat deja plafoanele anuale ale garantiilor celor 14 banci participante in program BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Romaneasca, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Vista Bank, Intesa Sanpaolo Bank si Alpha Bank. Plafoanele au fost alocate in functie de ponderea garantiilor acordate de catre fiecare finantator in anul precedent.

Programul NOUA CASA ramane cel mai avantajos produs de creditare ipotecara disponibil pe piata romaneasca, prin avansul minim solicitat, dobanda redusa- IRCC plus maxim 2% si acordarerea garantiei in nume si cont stat in procent de pana la 60% din valoarea imobilului, 3 din 4 credite ipotecare din totalul creditelor acordate de catre sistemul bancar fiind aprobate prin acest program.

De la lansarea Programului, in anul 2009, pana la finele lunii decembrie 2021, au fost acordate 321.073 garantii si promisiuni de garantare in valoare totala de 29,90 miliarde lei, ce au sustinut credite in valoare de 50 mld lei. In anul 2021, au fost acordate in total 11.858 garantii in valoare totala de 1,52 mld.lei, cu o valoare a creditelor de circa 2,9 mld. lei si 3.779 promisiuni de garantare, in valoare totala de 0,55 miliarde lei.
 

Citeste si: Programul Noua Casa revine si in 2022! Care sunt noutatile pentru acest an


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
noua casaplafon


Data aparitiei: 04 Martie 2022

Votati articolul "Programul NOUA CASA 2022 a devenit operational. Dosarele primilor beneficiari pot fi incarcate in aplicatie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X