email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Editorial: Ti se poate intampla si tie

Reducerea CASTVAsocietateaeditorialreduceresalariuluidrepturi

Posibilitatea ca TVA-ul sa fie redus si in industria carnii e scoasa, la inceput de toamna, din cutie. Oficialii sterg praful de pe proiectele abandonate prin rafturi si foldere vechi, folosite in trecut, cu alte ocazii, in alte registre.

S-a sters praful si de pe propunerea de reducerea a CAS-ului, masura care nu e de ieri, de azi. O masura care, cel mai probabil, va fi anulata din 2015. Cum se traduc aceste masuri in opinia majoritatii? Ca niste masuri bune. Ca niste masuri care ne vor face traiul un pic mai usor, care  ne va mari salariile, care ne va duce inspre un mai bine la care, neincetat (si fara invat!), tot romanul spera.

Gresit. Economia se duce deja spre un tratament viitor. Si va fi unul greu, cu antibiotice si multe intepaturi. Fluxul de capital strain s-a stabilizat in ultimii trei ani. Pentru o tara in curs de dezvoltare, cu fonduri europene si care a reusit, in aparenta, sa iasa din criza, faptul ca investitiile straine nu sunt, in 2014, in crestere, e o dovada a faptului ca stagnam sau ca, mai rau, mergem spre o situatie din care nu vom "scapa" cu o reducere de 25% a salariului.

In mentalitatea romanului s-a impamantenit (sau poate ca asa am simtit noi, ca popor, dintotdeauna) sentimentul ca daca moare capra vecinului, lui nu i se intampla nimic. Romanul rasufla usurat cand stie ca el a scapat. Poate nu intreg, dar macar e inca in viata. E chiar si o mica bucurie in raul celuilalt, bucurie care vine tocmai din aceasta seninatate pe care o simte cand magazinul de peste drum ia foc.

Educatia defectuoasa care nu mai pregateste pe nimeni pentru piata muncii ne transforma pe toti in niste revoltati. Muncitorul nu va mai dori sa fie muncitor. Dar nu va sti ce sa faca si se va revolta la gandul ca altul castiga mai mult. Croitorul nu va dori sa fie "doar croitor", dar altceva nu va sti ce sa faca. Ne suntem datori cu responsabilitatea muncii, ne suntem datori cu un prezent mai bun, cu o schimbare pe care sa le-o lasam mostenire copiilor copiilor nostri.

Oameni care locuiesc 30 de ani intr-o casa sfarsesc uneori in strada. Dosare care ar trebui solutionate in cateva saptamani nu se incheie niciodata. Despre ceea ce nu functioneaza auzim prea putin daca nu incercam sa pasim mai mult in miezul lucrurilor. Imi amintesc de un reportaj facut despre oamenii strazii, unii dintre acestia avand si diploma. In Bucuresti, la metrou in Piata Victoriei, o batrana, fosta profesoara, vinde flori. Era un reportaj care ne reamintea sa vedem altfel lucrurile, sa vedem dincolo de campaniile care ne cereau sa nu mai dam bani cersetorilor. Ne-am gandit ca, in acel moment, nimeni nu le oferea un sprijin real?

Societatea isi creeaza singura propriile virtuti si defecte. Sa nu credem ca nu suntem responsabili de ceea ce se intampla in jurul nostru sau celor de langa noi. Sa nu credem ca nu ni se poate intampla si noua.

Sa fim, asadar, cei mai buni in ceea ce facem, sa ne reamintim ca suntem cetateni, ca avem drepturi, ca intelegem si dincolo de ceea ce ni se spune si ca putem privi in perspectiva. Sa privim viitorul in fata si sa tragem prezentul de maneca. Incotro?


de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Reducerea CASTVAsocietateaeditorialreduceresalariuluidrepturi


Data aparitiei: 26 Septembrie 2014

Votati articolul "Editorial: Ti se poate intampla si tie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Societate care primeste imprumut de la asociat. Care sunt inregistrarile contabile?

    • In lumea afacerilor, accesul la capital este esential pentru functionarea si dezvoltarea unei societati, mai ales in fazele incipiente ale activitatii sale. In acest context, imprumuturile de la asociati devin o modalitate frecventa prin care firmele nou infiintate isi asigura lichiditatile necesare pentru a-si desfasura activitatea. Insa, inainte de a proceda la acordarea unui astfel de imprumut, partile implicate trebuie sa fie constiente de implicatiile legale si contabile ale...» citeste mai departe aici

  • Dividende interimare distribuite in cursul anului: monografia contabila si opinia specialistului

    • Putem distribui dividende interimare in cursul anului, in baza unor situatii financiare trimestriale, insa, daca nu le platim asociatilor pana la sfarsitul anului, trebuie sa declaram si sa platim impozit pe venit pana la data de 25 a anului urmator. Monografia contabila este simpla, insa intervin cateva conturi cu care nu suntem prea obisnuiti (463 si 456), astfel ca dupa regularizarea dividendelor (cu ocazia intocmirii situatiilor financiare anuale) este im...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • Mijloacele fixe de la A la Z: legislatie explicata si studii de caz

    • Toate operatiunile privind mijloacele fixe - achizitie, amortizare, reevaluare, casare, vanzare – pot genera erori de aplicarea a legii, amendate drastic. Stiati ca: - in conformitate cu art. 42 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991 – neaplicarea corecta a reglementarilor contabile produce o amenda de la 300 lei la 4.000 lei? Ei bine, inregistrarea incorecta a unui obiect/mijloc fix poate genera o astfel de amenda! ...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X