Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
ANAF si MFP Contabilul.ro | ANAF si MFP

Persoanele fizice nu vor putea detine mai mult de 100 ha teren agricol

Data aparitiei: 05 Septembrie 2013
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Taxe si Impoziteteren agricolministrul agriculturiiactivitati agricole


O noua modificare in legislatie face ca persoanele fizice sa nu mai poate detine mai mult de 100 de hectare de teren agricol extravilan. In plus, pentru a cumpara, cetatenii romani sau cei din UE trebuie sa indeplineasca mai multe conditii, respectiv sa dovedesca ca au cunostinte in domeniul agricol sau ca au activat minim 5 ani in acest sector.

"Este o conditie pe care trebuia sa o punem (experienta de minim cinci ani - n.r.). Cred ca este foarte importanta pentru dezvoltarea agriculturii romanesti. Din pacate, in ultimul timp, solul a fost degradat in anumite zone si de faptul ca nu au existat cunostinte suficiente pentru practicarea agriculturii. Pe viitor, cei care vor sa lucreze in agricultura trebuie sa aiba minime cunostinte. Ele nu sunt definite prin acest proiect de lege, vor fi definite ulterior, in urma dezbaterii publice, printr-o hotarare de guvern cu norme metodologice", a declarat miercuri, dupa o conferinta de presa, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Acesta a mai precizat ca in Romania cerintele nu sunt atat de restrictive ca in alte state si a dat exemplul Frantei, unde o conditie este sa existe studii in agricultura pentru cei care vor sa detina o exploatatie agricola.

De asemenea, persoanele fizice care detin in proprietate terenuri agricole in Romania situate in extravilan trebuie sa faca dovada ca au desfasurat activitati agricole pe acestea, potrivit unui proiect de lege al Ministerului Agriculturii.

Legea se va aplica numai persoanelor fizice, cetateni romani, respectiv cetateni ai unui stat membru al Uniunii Europene, precum si apatrizilor cu domiciliul in Romania sau intr-un stat membru al Uniunii Europene. Cetateanul unui stat tert si apatritul cu domiciliul intr-un stat tert pot dobandi dreptul de proprietate asupra terenurilor in conditiile reglementate prin tratate internationale, pe baza de reciprocitate.

Sursa: Mediafax







Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X