Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz
mail
ANAF si MFP Contabilul.ro | ANAF si MFP

MFP anunta ca se mentine cota unica in 2014. In 2015 ar putea ramane doar la firme

Data actualizarii: 17 Martie 2014
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cota unicareducerea CASscutireimpozitul reinvestitimpozitului diferentiatprofitimpozitareIoana Petrescu


Potrivit anuntului facut din partea Ministerului de Finante, in 2014 se va mentine cota unica la 16%,  existand posibilitatea ca in 2015 sa se pastreze numai pentru companii.

In paralel, informeaza HotNews.ro, pentru populatie s-ar putea reveni la cota progresiva, aceasta fiind o masura de relaxare fiscala, aplicabila numai in functie de context, asa cum a declarat Ioana Petrescu la Antena 3.

Mai exact, citeaza portalul de stiri, aceasta a declarat:

 "Cota unica se va mentine anul acesta cu siguranta. S-a discutat foarte clar ca acea cota de 16% pe profit va ramane, tocmai pentru ca este o impozitare simpla si are un efect benefic asupra mediului de afaceri. S-a discutat si despre cota diferentiata, dar despre niste cote mai mici pentru persoane cu venituri mai mici. Se va mentine cota unica in 2014".

Pentru acest an, programul de guvernare prevede introducerea impozitului diferentiat pe venitul salarial, cu cote de 8%, 12% si 16 %. Potrivit HotNews.ro, MFP a explicat ca aceasta masura de relaxare fiscala nu se poate aplica pentru cei cu venituri mici daca nu exista un spatiu bugetar:

"In acest limite se discuta despre o relaxare fiscala pentru persoane fizice, dar nu pentru persoane juridice. Deci, acea taxa unica de 16% ramane pentru firme".

Totodata, in ce priveste posibilitatea de reducere a CAS-ului cu cinci puncte procentuale si a scutirii de la plata impozitului reinvestiti, Ioana Petrescu a declarat:

"Din cate stiu, reducerea CAS cu 5 puncte procentuale din iulie, deci pe sase luni, va avea un impact bugetar de circa 2 miliarde lei".

In plus, in ce priveste amnistia fiscala, Ioana Petrescu a mentionat ca nu sustine o astfel de masura, informeaza HotNews.ro, precizand si ca pentru o crestere a colectarii pe termen lung si mediu e nevoie de mai multe reforme si timp.








Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"


X