In sesiunea extraordinara din 25 august, Senatul va dezbate, alaturi de masura de reducere a CAS-ului, si alte proiecte privind transpunerea directivelor europene in Legea energiei electrice si a gazelor naturale, in Legea petrolului, precum si in OUG 6/2014 privind calitatea de actionar al statului la Transelectrica si Transgaz.
Astfel, potrivit Mediafax, in scrisoarea adresata Senatului, ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul solicita presedintelui Calin Popescu Tariceanu sa analizeze posibilitatea demararii procedurilor necesare in vederea organizarii unei sesiuni extraordinare in care sa fie adoptat Proiectul de lege pentru modificarea Legii energiei electrice si a gazelor naturale 123/2012, a Legii petrolului 238/2004, precum si pentru modificarea Ordonantei de urgenta 6/2014 privind exercitarea drepturilor si indeplinirea obligatiilor ce decurg din calitatea de actionar al statului la Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica" S.A. si la Societatea Nationala de Transport Gaze Naturale "Transgaz" - S.A. Medias si pentru modificarea unor acte normative.
In acelasi document, anunt sursa, este prevazut ca Romania a avut termen pana la data de 3 martie 2011 sa modifice legislatia in domeniu pentru a o pune in acord cu Directiva 2009/72/CE privind normele comune pentru piata interna a energiei electrice si Directiva 2009/73/CE privind normele comune pentru piata interna a sectorului gazelor naturale.
Comisia Europeana a apreciat, insa, ca modificarile legislative adoptate de Romania nu asigura transpunerea totala a celor doua directive si a sesizat Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) cu doua actiuni in constatarea neindeplinirii obligatiilor.
Astfel, prin ambele cereri introductive, informeaza Mediafax, Comisia a solicitat Curtii sa impuna Romaniei sactiuni cu titlu cominatoriu in valoare de peste 30.200 de euro pentru fiecare zi de intarziere in adoptarea masurilor de transpunere a directivelor, de la data pronuntarii hotararii prin care se constata neindeplinirea obligatiilor.
Prin urmare, Curtea a solicitat Romaniei sa-i comunice pana la data de 29 august daca a adoptat masurile legislative asumate, fapt care ar duce la retragerea actiunilor de catre Comisie.
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor