email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ULTIMA ORA: Discutii in Parlament privind Codul fiscal. Primele concluzii

codul fiscalmodificareconcluziiopreasedintasesiune extraordinaraparlament


In aceasta dimineata la Parlament au avut loc discutii privind reexaminarea Codului fiscal. S-a derulat astfel intalnirea liderilor partidelor parlamentare in biroul presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Potrivit primelor noutati pe aceasta tema, presedintele UNPR, Gabriel Oprea, a precizat ca in opinia sa dialogul a fost unul constructiv si ca directia urmeaza discutia tehnica purtata in prealabil intre partide, citeaza Mediafax:

"Dialogul s-a dovedit foarte constructiv, stiti foarte bine ca si UNPR a propus dialog, a fost dialog tehnic, acum este dialog la nivelul liderilor de partide parlamentare si cred ca este un dialog constructiv si se va vedea acest lucru, lucrurile se armonizeaza ceea ce este pana la urma in interesul Romaniei. Vor iesi colegii mei si din coalitie si din opozitie si o sa vedeti ca a fost foarte importanta aceasta intalnire, lucrurile se armonizeaza. (...) Veti fi surprinsi placut fiindca lucrurile merg cam spre concluzia de la discutia tehnica, liderii de partide acum se armonizeaza si veti vedea ca a fost foarte buna intalnirea pana la urma pentru o problema foarte importanta Romania".

UPDATE: Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a precizat, conform aceleiasi surse, ca partidele parlamentare au decis de comun acord, in urma acestor discutii, reducerea etapizata a TVA, urmand astfel ca taxa va fi redusa la 20% incepand cu 1 ianuarie 2016 si la 19% de la 1 ianuarie 2017.

De asemenea, acesta a declarat ca discutiile cu liderii partidelor parlamentare au pornit de la premisa responsabilitatii si a precautiei. Mai exact, se doreste ca atat prin Codul Fiscal, cat si prin bugetul de stat pe 2016 sa fie respectata tinta de deficit bugetar de sub 2% din PIB.

La intalnirea stabilita pentru discutiile pe tema Codului Fiscal participa presedintele interimar al PSD Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, dar si liderul grupului PSD, Marian Neacsu. Din partea UNPR sunt prezenti vicepremierul Gabriel Oprea si ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, iar de la ALDE de copresedintii Daniel Constantin si Calin Popescu Tariceanu.

De asemenea, de retinut ca sunt prezenti, din partea opozitiei, copresedintii Alina Gorghiu si Vasile Blaga, iar UDMR de presedintele Kelemen Hunor.

Va reamintim pe aceasta cale ca sesiunea parlamentara extrordinara a fost anulata si ca modificarea Codului fiscal ar urma sa fie facuta in sesiunea normala care incepe la 1 septembrie.

Dupa consultarea tehnica de saptamana trecuta, intalnire la care a fost prezent si ministrul finantelor, Eugen Teodorovici, balanta a inclinat in favoarea pastrarii masurii de aplicare a unei cote de TVA de 20%.

La inceputul acestei saptamani, presedintele PSD Liviu Dragnea a anuntat ca e necesara o intalnire politica, la nivelul presedintilor de partide, pe tema cererii de reexaminare a Codului Fiscal facuta de presedintele Romaniei, argumentand ca nu sunt suficiente consultarile tehnice.

Va vom tine la curent cu orice alte noutati pe aceasta tema!

 

NOUTATI Contabile 2024

Atentie! S-a modificat legislatia privind impozitul minim pe cifra de afaceri


Important!
Incepand cu 1 ianuarie 2024, firmele cu o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro in anul precedent si care in anul de calcul determina un impozit pe profit mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA) sunt obligate sa plateasca un impozit minim pe cifra de afaceri de 1%.

Problema e ca aceasta modificare, introdusa prin Legea nr. 296/2023, lasa loc de interpretari.

Explicatii complete si solutiile optime, in lucrarea Impozitul minim pe cifra de afaceri. Fiscalitate aplicata. 

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
codul fiscalmodificareconcluziiopreasedintasesiune extraordinaraparlament


Data aparitiei: 27 August 2015

Votati articolul "ULTIMA ORA: Discutii in Parlament privind Codul fiscal. Primele concluzii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Avansuri de trezorerie: documente justificative pentru avansuri spre decontare si functiunea contului 542

    • Entitatile pot acorda sume in numerar sau prin banca, denumite avansuri spre decontare, puse la dispozitia angajatilor, in vederea efectuarii unor plati in numele societatii sau in vederea efectuarii unor deplasari in interes de serviciu. Avansurile spre decontare sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau a salariatilor din entitate, in vederea efectuarii unor plati in numele acesteia. De regula, justificarea avansului si transformarea sa in cheltuiala efec...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici

X