Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Declaratii si formulare

Recuperare pierdere fiscala. Cum procedam?

Data aparitiei: 24 Septembrie 2014
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
recuperare pierdere fiscalad 101declaratiiimpozit pe profitpierdere anualapierderi fiscale


In situatia urmatoare, constatam cum se va proceda in cazul in care, din anii precedenti exista piedere fiscal, iar in primul trimestru al anului urmator rezulta profit fiscal. Vom vedea daca acest profit se declara si se plateste, reglandu-se la sfarsitul anului prin declaratia 101 sau daca se tine cont de pierederea din urma si se declara 0, neplatindu-se nimic.

Trimestrial, la fiecare termen de  declarare si plata a impozitului pe profit veti tine cont de pierderea fiscala inregistrata si declarata in anul anterior prin Declaratia 101, urmand evident sa tineti cont de aceasta si sa o reluati si in Declaratia 101 intocmita pentru anul 2014.

Asadar, daca in trimestrul I ati inregistrat profit fiscal, iar pierderea fiscala a fost mai mare decat profitul fiscal aferent Trim. I , atunci nu veti datora impozit pe profit si veti declara pe zero in Declaratia 100. La fel, veti face analiza si in trimestrele urmatoare, si veti impozita doar diferenta rezultata intre profitul fiscal si pierderea fiscala.

In acest sens sunt prevederile art. 26 alin.1 din Codulfiscal, redat mai jos:

"ART. 26 Pierderi fiscale

(5) Pierderea anuala, stabilita prin declaratia de impozit pe profit, se recupereaza din profiturile impozabile obtinute in urmatorii 7 ani consecutivi. Recuperarea pierderilor se va efectua in ordinea inregistrarii acestora, la fiecare termen de plata a impozitului pe profit, potrivit prevederilor legale in vigoare din anul inregistrarii acestora."

Raspuns oferit de specialistii www.portalcontabilitate.ro







Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X