Va prezentam, prin cele ce urmeaza, informatii de ultima ora referitoare la formularul 401 "Declaratie informativa privind proprietatile imobiliare detinute de rezidenti ai altor state membre ale Uniunii Europene pe teritoriul Romaniei".
UPDATE:
Declaratia 401 - Declaratie informativa privind proprietatile imobiliare detinute de rezidenti ai altor state membre ale Uniunii Europene pe teritoriul Romaniei, conform Ordinului comun al MFP si MDRAP 876/506 din 2015 publicat in M.Of. 643/25.08.2015, incepand cu anul de raportare 2014.
Click aici pentru a descarca Declaratia 401 actualizata!
In scopul realizarii schimbului automat obligatoriu de informatii intre autoritatea competenta din Romania si autoritatea competenta a oricarui alt stat membru, prevazut la art. 109^12 alin. (1) lit. e) din OG 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, compartimentele de specialitate ale unitatilor administrativ-teritoriale sau, dupa caz, subdiviziunilor administrativ-teritoriale ale municipiilor transmit organelor fiscale din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala informatii cu privire la rezidentii din alte state membre ale Uniunii Europene care detin proprietatea asupra bunurilor imobile din Romania, potrivit legislatiei in vigoare, prin completarea formularului 401, aprobat prin Ordinul comun al ministrului finantelor publice si al ministrului dezvoltarii regionale si administratiei publice 876/506/2015 publicat in M.O. 643/25.08.2015.
Declaratia informativa se completeaza pe baza datelor si informatiilor cuprinse in formularele depuse de rezidentii din alte state membre ale Uniunii Europene care detin proprietatea asupra bunurilor imobile in Romania, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice si al viceprim-ministrului 872/1025/2014 privind aprobarea unor formulare tipizate in scopul obtinerii informatiilor necesare schimbului automat de informatii potrivit art. 109^12 din OG 92/2003 privind Codul de procedura.
Declaratia 401 poate fi corectata de entitatile raportoare din proprie initiativa, ori de cate ori este cazul, potrivit legislatiei in vigoare, prin depunerea unei declaratii rectificative.
Declaratia rectificativa se utilizeaza pentru:
a) corectarea unor elemente de identificare ale persoanei nerezidente;
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
b) corectarea altor informatii cuprinse de formular.
Declaratia rectificativa se intocmeste pe acelasi model de formular ca si declaratia initiala, bifandu-se cu X casuta aflata pe prima pagina a formularului.
Declaratia rectificativa se completeaza integral, inscriindu-se toate datele si informatiile prevazute de formular, inclusiv cele care nu difera fata de declaratia initiala.