email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seful Consiliului Fiscal a sunat la ANAF pentru Asistenta Contribuabil. Cele 4 probleme identificate!

anafasistenta contribuabiliionut dumitruconsiliul fiscalimpozite

Cum poti testa un sistem de serviciu destinat asistentei unor clienti? Suni la numarul afisat si destinat celor care ar trebui sa beneficieze de asistenta sau de serviciile anuntate. De multe ori, astfel de concluzii nu sunt dintre cele mai fericite.

Acesta pare sa fie si cazul concluziilor trase de presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru, care a pus mana pe telefon si a sunat la ANAF, mai exact, la Serviciul de Asistenta Contribuabili.

Acesta a mentionat astfel ca ​Autoritatea Nationala de Administrare Fiscala are mari deficiente la partea de asistenta pentru contribuabili, asa cum scrie Startupcafe.ro. Mai mult, potrivit aceleiasi surse, Ionut Dumitru considera ca multi dintre romani nu-si platesc taxele din cauza a ceea ce a fost numit "instinct de autoaparare", in contextul in care statul guverneaza ineficient veniturile colectate.


"Romania are o pondere foarte mare a economiei ascunse. Anul trecut am avut doar 33,4% din produsul intre brut (PIB), venituri bugetare totale, sub mediile europene. Din anul 2000 si pana acum, veniturie bugetare s-au situat la 33% din PIB, veniturile fiscale la 27-28% din PIB . Indiferent de nivelul taxelor, pare ca in Romania contribuabilii sunt dispusi sa plateasca doar atat", a explicat Ionut Dumitru, in cadrul unei conferinte organizate joi de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, conform Startupcafe.ro.

Acesta a amintit astfel care sunt, in opinia sa, principalele patru motive care ii fac pe cetatenii romani sa evite sa isi plateasca taxele:


- exista lacune in functionarea sistemului de asistenta pentru contribuabili al ANAF:


"Partea de asistenta contribuabil este foarte deficitara si am trait-o pe pielea mea. Am dat telefon, ca orice cetatean, la <> la numarul de call center. Eu intrebam ceva, mi se spunea <>, intreba pe cineva, venea un raspuns care nu avea nicio legatura cu intrebarea mea. Intrebam din nou, iar mai asteptam 2 minute si la sfarsit mi s-a spus <

>. Si nici asa nu vreti sa stiti ce raspuns am primit", a precizat Ionut Dumitru, citat de Startupcafe.ro.

- de asemenea, Ionut Dumitru considera ca veniturile cheltuite ineficient de catre stat reprezinta un obstacol in calea conformarii voluntare, amintind ca exista "o mare problema la eficienta cheltuielilor bugetare" si ca, desi s-a cheltuit enorm, rezultatele nu prea se vad.


- presedintele Consiliului Fiscal a amintit si de taxele si impozitele mari pe care le au de platit cetatenii, precizand in acest sens ca "sistemul taxelor este dezechilibrat, cu impozitare mica in zona profitului companiilor si relativ mare pe zona de contributii la asigurarile sociale" si ca se mentine o impozitare semnificativa a muncii.

- o alta problema care se mentine o reprezinta lipsa de predictibilitate a modificarilor legislative, alaturi de birocratie.

 

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
anafasistenta contribuabiliionut dumitruconsiliul fiscalimpozite


Data aparitiei: 30 Octombrie 2015

Votati articolul "Seful Consiliului Fiscal a sunat la ANAF pentru Asistenta Contribuabil. Cele 4 probleme identificate!":
Rating:

Nota: 3.54 din 5 din 14 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X