Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Cine crede ca se face abuz de insolventa

Data actualizarii: 12 Decembrie 2013
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Taxe si Impoziteabuz de insolventaIMM-uriprofitcresterea creditariicredit bancar


Cresterea creditarii companiilor ar putea creste in cazul in care, considera un profesionist din domeniul economic si fiscal, nu s-ar face abuz de insolventa.

Mai exact, asa cum a declarat miercuri Ionut Dumitru, economist sef Raiffeisen Bank si presedintele Consiliul Fiscal,  stoparea abuzului de insolventa si o crestere a angajamentului actionarilor sunt necesare pentru cresterea creditarii companiilor.

In cadrul conferintei "Lectii invatate in 5 ani de criza" organizata la Banca Nationala a Romaniei, Ionut Dumitru a declarat, citat de Agerpres:

"Ar mai fi loc de indatorare bancara, mai ales pe companii mari, dar si la IMM, daca angajamentul actionarului ar creste, adica daca capitalizarea ar fi mai buna. La nivelul IMM-urilor, in momentul de fata, ele au nevoie nu neaparat un credit bancar, pentru ca nu se califica pentru aceasta fiind foarte indatorate pe cifre financiare, ar avea nevoie de capital sau un credit de tip mezanin, un hibrid capital-datorie.

Sectorul companiilor din Romania si mai ales sectorul IMM-urilor, care este zona cea mai larga, nu sufera in momentul de fata din lipsa de finantare bancara, sufera din lipsa de capital. Angajamentul actionarilor este destul de mic", a spus Ionut Dumitru in cadrul conferintei "Lectii invatate in 5 ani de criza" organizata la Banca Nationala a Romaniei.

De asemenea, precizeaza sursa amintita, Ionut Dumitru a aratat ca, in Romania, se face abuz de insolventa pentru a se scapa de datorii, lucru care este daunator procesului de creditare:

"Daca ne uitam la cele 628.000 IMM-uri existente in 2012, doar 244.000 fac profit, deci sub 40% din IMM-uri fac profit; 1 din 3 IMM-uri care fac profit au credite bancare, in timp ce la companiile mari 70% din cele cu profit au credite. In plus, acesta a adaugat ca, inainte de criza, doar jumatate din IMM-uri au facut profit.







Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X