email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF modifica procedura de rambursare a TVA

Rambursare TVAproiect anafhg 1/2016oanaf 4/2010cerere de rambursare

Printr-un proiect nou, ANAF propune actualizarea procedurii de rambursare a TVA achitate in Romania, de persoanele impozabile stabilite in alte state membre UE.

Pentru a obtine o rambursare a TVA achitate in Romania, persoana impozabila care nu este stabilita in Romania, dar este stabilita si inregistrata in scopuri de TVA in alt stat membru al Uniunii Europene, poate adresa pe cale electronica o cerere de rambursare pe care o inainteaza statului membru in care este stabilita, prin intermediul portalului electronic pus la dispozitie de catre acesta.

Solicitarea de rambursare este analizata de catre Administratia fiscala pentru contribuabili nerezidenti din cadrul Directiei generale regionale a finantelor publice Bucuresti.

Comunicarea deciziei de aprobare/respingere a cererii de rambursare se face in termen de cel mult 4 luni de la data primirii cererii de rambursare, in situatia in care nu sunt necesare informatii suplimentare pentru solutionarea acesteia. in ipoteza in care organul fiscal solicita informatii suplimentare, termenul de solutionare se poate prelungi pana la cel mult 8 luni de la data primirii cererii, in conditiile legislatiei fiscale europene, astfel cum a fost transpusa prin prevederile legale nationale (Hotararea Guvernului nr.1/2016 - HG 1/2016cu modificarile si completarile ulterioare).

Actualizarea procedurii de rambursare, existente inca din anul 2010 (Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.4/2010 - OANAF 4/2010), este necesara ca urmare a renumerotarii articolelor din Codul fiscal prin Legea nr.227/2015, din

Codul de procedura fiscala prin Legea nr.207/2015 si a punctelor din normele metodologice de aplicare a Codului fiscal prin Hotararea Guvernului nr.1/2016.in acest sens, s-a intocmit "Proiectul de ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru aprobarea Procedurii de solutionare a cererilor de rambursare a taxei pe valoarea adaugata formulate de catre persoanele impozabile nestabilite in Romania, stabilite in alt stat membru al Uniunii Europene".

Agentia Nationala de Administrare Fiscala isi adapteaza, in continuare, procedurile de administrare a veniturilor, in conformitate cu prevederile Codului Fiscal si Codului de Procedura Fiscala.


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Rambursare TVAproiect anafhg 1/2016oanaf 4/2010cerere de rambursare


Data aparitiei: 07 Octombrie 2016

Votati articolul "ANAF modifica procedura de rambursare a TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X