Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Microintreprinderile platesc mai mult in 2017

Data aparitiei: 25 Ianuarie 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
microintreprinderi 2017capitalul socialplafonregimul fiscalmicrointreprindere

In 2017,  proiectul de buget publicat recent arata ca incasarile din impozitul pe veniturile microintreprinderilor vor urma sa creasca fata de anul trecut cu aproximativ 60%, de la 828 de milioane de lei la 1,3 miliarde.

Modificarile in ce priveste regimul fiscal al microintreprinderilor prevad reducerea plafonului capitalului social la infiintare.

Limita capitalului social pentru care se poate alege plata impozitului pe profit s-a redus de la 25.000 de euro (aproximativ 112.000 de lei) la 45.000 de lei (aproximativ 10.000 de euro).

Astfel, firmele mici vor plati mai mult la buget, iar trecerea la plata impozitului pe profit se poate face numai dupa majorarea capitalului social, cu conditia sa se depaseasca plafonul impus de lege.

In acest an, platesc impozit pe veniturile microintreprinderilor doar entitatile cu un capital social mai mic decat 45.000 de lei.

In schimb, daca in cursul unui an fiscal o microintreprindere realizeaza venituri mai mari de 100.000 euro sau ponderea veniturilor realizate din consultanta si management in veniturile totale depaseste 20% inclusiv, atunci entitatea in cauza va putea plati impozit de profit de 16%.

Va reamintim, totodata, ca in 2017 cotele de impozitare pe veniturile microintreprinderilor sunt de 1% pentru microintreprinderile care au unul sau mai multi salariati si de 3% pentru microintreprinderile care nu au salariati.


Noile reglementari din 2017 privind impozitul pe venitul microintreprinderilor sunt aduse de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 3 din 6 ianuarie 2017 (OUG 3/2017) pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal (Monitorul Oficial nr. 16 din 6 ianuarie 2017).

Astfel, referitor la impozitul pe veniturile microintreprinderilor, retinem urmatoarele modificari importante:

• Se schimba plafonul pana la care o persoana juridica este considerata microintreprindere de la 100.000 euro la 500.000 euro.

 • Pentru anul 2017, persoanele juridice romane platitoare de impozit pe profit care la data de 31 decembrie 2016 indeplinesc conditiile prevazute la art. 47 (venituri sub 500.000 euro) sunt obligate la plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor incepand cu 1 februarie 2017. Modificarea sistemului de impunere se va comunica organelor fiscale pana la data 25 februarie, termen pana la care se va depune si declaratia privind impozitul pe profit datorat pentru profitul impozabil obtinut in perioada 1 - 31 ianuarie 2017.

Cititi mai multe in materialul Totul despre microintreprinderi in 2017. Cotele de impozitare si noile conditii din Codul fiscal>>>

 

 






Articole Similare





Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X