Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Taxe si impozite Contabilul.ro | Taxe si impozite | Studii de caz

Persoana fizica nerezidenta si obtinere NIF. Sprijin concret pentru cei care vor sa infiinteze un PFA!

Data actualizarii: 17 Martie 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
inregistrare fiscalapersoana fizica nerezidentanerezidentipfaformular 300

Nu sunt intotdeauna suficient de clare prevederile actuale, cu atat mai putin pentru strainii care doresc sa isi infiinteze afaceri in Romania. Fiindca investitiile stau la baza unei economii prospere, ne dorim ca accesul catre succesul in mediul de afaceri sa se faca si prin sprijinul unor informatii de calitate si intocmite de specialisti.

In cazul de mai jos, avem urmatoarele informatii: “1. Un asociat persoana fizica straina are cetatenie greaca iar in cadrul societatii este asociat unic, existent. Care este procedura necesara obtinerii NIF?

2. O persoana fizica straina are cetatenie greaca si doreste sa infiinteze o PFA Care este procedura de obtinere NIF?"

Este posibil sa declare doar un reprezentant fiscal in Romania (persoana fizica sau cabinet de avocat)? Este necesara inregistrarea la o adresa anume in baza unui contract de inchiriere sau comodat? Este necesar obtinerea unui permis de sedere? Asociatul nu doreste sa ramana permanent in Romania. Acesta vine si pleaca in functie de necesitatile clientilor. PFA are ca obiect realizarea de software.


Persoana fizica nerezidenta, asociat in societatea din Romania are obligatia sa solicite inregistrarea fiscala in Romania in vederea atribuirii unui cod fiscal conform prevederilor  art. 82 alin. (1) si (3) din Codul de procedura fiscala.
 
Aceasta se poate inregistra direct sau prin imputernicit, pe baza Formularului 030 – "Declaratie de inregistrare fiscala/Declarație de mențiuni pentru persoane fizice care nu detin cod numeric personal". In situatia in care obtine din Romania doar venituri din dividende – venituri impuse prin retinere la sursa, formularul poate fi depus de catre platitorul de venit – socieatea din Romania.

Daca se depune de catre platitotorul de venit la formular se vor anexa actele doveditoare ale calitatii de platitor de venit cu regim de retinere la sursa.

In vederea autorizarii ca persoana fizica autorizata in Romania documentele necesare se regasesc pe site-un Oficiului National al Registrului Comertului, la aceasta adresa.

http://www.onrc.ro/index.php/ro/inmatriculari/persoane-fizice/persoane-fizice-autorizate-pfa

Daca nu se doreste autorizarea in Romania ca persoana fizica autorizata iar acesteia ii revine obligatia de a se inregistra in scopuri de TVA in Romania, persoana fizica care desfasoara activitati economice isi poate indeplini aceasta obligatie direct sau prin reprezentant fiscal.
 

Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro

 

 






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X