Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Donatie autoturism amortizat integral. Cum se procedeaza corect?

Data actualizarii: 21 Aprilie 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
autoturism amortizatdonatieautoturismamortizare

Donatiile sunt adesea efectuate in conditii care incalca reglementarile specifice acestui act. In primul rand, nu trebuie sa faceti confuzia intre o donatie si o operatiune comerciala cu zero costuri. In studiul de caz pe care vi-l propunem, o societate comerciala are un autoturism amortizat integral din anul 2012. Vom vedea daca poate sa il ofere sub forma de donatie altei societati comerciale.

Donatia nu este operatiune comerciala si consideram ca cel mai corect ar fi sa vindeti autoturismul respectiv.
 
Pretul de vanzare al autoturismului  trebuie sa reflecte pretul de piata, in momentul vanzarii.  Prin urmare pretul de vanzare trebuie justificat  prin anunturi de oferte de pret de pe mica si mare publicitate,  expertiza tehnica, etc.

In cazul unui  unui control fiscal,  autoritatile fiscale pot ajusta suma venitului sau a cheltuielii oricareia dintre persoanele implicate, dupa cum este necesar, pentru a reflecta pretul de piata al bunurilor sau serviciilor furnizate in cadrul tranzactiei, potrivit art. 11 din Codul fiscal,  in cazul  in care pretul nu reflecta pretul pietei.
 
Chiar daca autoturismul este complet amortizat, in cazul in care acesta este donat, nu se poate deduce nicio cheltuiala la calculul impozitului pe profit (reparatii, asigurare,rovinieta, impozitul auto) nici de catre societatea care face donatia si nici de cea care primeste, intrucat cheltuielile respective se emit pe numele proprietarului autoturismului.


Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Dana Hristu - Consultant fiscal si expert contabil si auditor financiar






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X