Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Normelor Metodologice in ceea ce priveste impozitul pe venit si contributiile sociale s-au modificat

Data aparitiei: 28 Iunie 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
impozitul pe venitcontributiiplafon neimpozabilvenituri din salarii

Caracterul sezonier al unei activitati presupune o perioada care se repeta de la an la an, in care anumite activitati se impun a fi realizate pe durate relativ fixe in functie de anotimp/de sezon. 

Scutirea se aplica si in situatia in care persoana fizica desfasoara activitate in baza unui contract de munca cu timp partial de lucru. 
Scutirea se acorda pe perioada de derulare a contractului. 

- la determinarea impozitului lunar pe veniturile din salarii si asimilate salariilor la locul unde se afla functia de baza, pe langa primele de asigurare voluntara de sanatate, se deduc si serviciile medicale furnizate sub forma de abonament, suportate de angajati, astfel incat la nivelul anului sa nu depaseasca echivalentul in lei al sumei de 400 euro. 

- la pct. 33 alin. (1) se abroga literele g) si h) care se refera la:

= data de la care incepe sa curga termenul de dobandire al imobilelor in cazul transferului proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal
= data dobandirii unui imobil, intrucat incepand cu tranzactiile incheiate cu 1 februarie 2017, impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal nu se mai calculaza in functie de termenul de dobandire. 

- la pct. 33 alin. (2) se modifica al patrulea paragraf, in sensul ca pentru aplicarea regimului fiscal stabilit in cazul transferului dreptului de proprietate pentru proprietatile imobiliare din patrimoniul afacerii, contribuabilii au obligatia prezentarii urmatoarelor documente: certificatul de inregistrare sau, dupa caz, certificatul de inregistrare fiscala si extrasul de carte funciara din care sa rezulte ca imobilul face parte din patrimoniul afacerii. 

Transmiterea dreptului de proprietate pentru proprietatile imobiliare din patrimoniul afacerii nu fac obiectul impunerii la notar, acestea fiind incluse in categoria de venituri pentru care venitul net anual se determina pe baza datelor din contabilitate. 

- se introduce prevederea potrivit careia venitul impozabil se stabileste prin deducerea plafonului neimpozabil de 450.000 lei din valoarea tranzactiei. 
 

Cititi materialul integral aici. 
 






Articole Similare





Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"


X