email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Muncii a actualizat formularul L153. Iata noile modificari pentru personalul platit din fonduri publice!

Ministerul Muncii a actualizat formularul L153. Iata noile modificari pentru personalul platit din fonduri publice!
formularul L153anafdeclaratia 112venit salarial

Ministerul Muncii a actualizat in data de 18 octombrie formularul L153 aferent procedurii de transmitere a datelor privind veniturile salariale pentru personalul platit din fonduri publice conform Ordinului MMJS nr. 2169/2018 publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 877 din 17 octombrie 2018.


Ce trebuie sa stiti despre formularul L153


Formularul L153 se completeaza de catre institutiile/autoritatile publice prevazute la art. 2 alin. (1) din Ordinul ministrului muncii si justitiei sociale nr. 2.169/2018 de aprobare a Metodologiei de transmitere a datelor privind veniturile salariale ale personalului platit din fonduri publice.
 

Intructiuni de completare

Formularul L153 se completeaza si se depune de institutiile/autoritatile publice, cu respectarea etapelor prevazute la pct. III din prezenta anexa.

Institutiile/Autoritatile publice prevazute la art. 2 alin. (1) din Ordinul ministrului muncii si justitiei sociale nr. 2.169/2018 au obligatia de a accesa pagina de internet a Autoritatii Nationale de Administrare Fiscala (https://www.anaf.ro/), la sectiunea ANAF>Servicii online>Declaratii electronice>Descarcare declaratii, de unde vor descarca Formularul L153 in format electronic (fisier PDF).

Institutiile/Autoritatile publice prevazute la art. 2 din Ordinul ministrului muncii si justitiei sociale nr. 2.169/2018 pot obtine informatiile necesare pentru completarea Formularului L153 consultand fisierul in format electronic numit "Ghidul_cu_instructiunile_de_completare_a_formularului_L153", in format PDF, existent pe pagina de internet www.anaf.ro la sectiunea "Descarcare declaratii", precum si pe pagina de internet www.mmuncii.gov.ro la sectiunea "Formular L153".

Dupa ce formularul a fost completat, se va trece la autentificarea pe portalul e-guvernare.ro, sectiunea "Depunere declaratii", prin utilizarea tokenului detinut, urmand a se incarca si a se transmite fisierul pdf cu xml-ul atasat, obtinut in urma validarii si semnarii cu certificatul digital calificat, similar cu procedura de depunere a Declaratiei 112.

Rectificarea datelor deja transmise se face la nivel de persoana, prin retransmiterea tuturor informatiilor referitoare la aceasta. In situatia in care se realizeaza o rectificare, organul competent sa colecteze datele va lua in considerare ultimele informatii primite cu privire la persoana respectiva.


Termen de depunere

Datele vor fi transmise in format electronic, in perioada 1- 30 octombrie a fiecarui an, si vor contine informatii privind veniturile salariale din luna anterioara transmiterii, respectiv luna septembrie a fiecarui an.


Depunerea formularului

Formularul se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu legislatia in vigoare.
Pentru depunerea Formularului L153, institutia/autoritatea publica trebuie sa detina un certificat digital calificat, eliberat in conditiile Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica, republicata.

In situatia in care nu se poate realiza depunerea in mediul electronic, in mod exceptional, Formularul L153 se depune la sediul organului fiscal teritorial, atat pe suport hartie, semnat de reprezentantul legal al institutiei/autoritatii publice, cat si pe suport compact-disc (CD) sau memorie de tip USB.

 

Consultati soft A - actualizat in 29 octombrie 2021 >>>

Ghidul complet de completare a formularului L153 >>>

Structura formularului L153 >>>


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor legislative 2024:


TAX MEMO - MEMORATOR TAXE SI IMPOZITE!

->>  Numele obligatiei fiscale respective
->>  Ce act normativ se aplica
->>  Categorii de contribuabili vizati
->>  Termene de plata
->>  Ce declaratii trebuie depuse obligatoriu
->>  Exceptiile de la regula (daca exista)
->>  Observatii, precizari, recomandari, atentionari

Iti sunt acum disponibile doar in 30 sec.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
formularul L153anafdeclaratia 112venit salarial


Data aparitiei: 18 Octombrie 2018

Votati articolul "Ministerul Muncii a actualizat formularul L153. Iata noile modificari pentru personalul platit din fonduri publice!":
Rating:

Nota: 3.61 din 5 din 9 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • ANAF: 15 aprilie, noul termen pentru iesirea din sistemul de impozitare al microintreprinderilor

    • Update 28 martie 2024:  ANAF a anuntat ca termenul limita pentru declararea iesirii din sistemul de impozitare al microintreprinderilor va fi extins pana la data de 15 aprilie 2024. Initial, firmele mici erau obligate sa depuna Declaratia 700 pana la data de 31 martie pentru a iesi din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor. Guvernul urmeaza sa adopte modificarea propusa in aceasta saptamana. In cele ce urmeaza, va prezentam anu...» citeste mai departe aici

  • Factura emisa anul trecut si primita in 2024. Putem deduce TVA?

    • In cele ce urmeaza veti afla daca putem deduce TVA din facturi primite si inregistrate in 2024, dar a caror data de emitere este in 2023. Deducere TVA pentru o factura emisa anul trecut Pentru deducerea TVA din facturile primite pentru bunuri sau servicii, persoana inregistrata ca platitor de tva trebuie sa indeplineasca doua conditii: - sa detina o factura emisa in conformitate cu prevederile art. 319, precum si dovada platii in cazul achizitiilo...» citeste mai departe aici

  • Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: atentie la suma maxima prevazuta de lege!

    • In prezentul studiu de caz, ne propunem sa analizam aspectele legale ale imprumutului acordat de societate catre asociatul unic. Veti afla in randurile de mai jos care este suma maxima ce poate fi imprumutata, modalitatea de plata si textul de lege aplicabil in contextul legislatiei in vigoare. Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: studiu de caz Intrebare: "O societate comerciala poate imprumuta asociatul unic? Care este...» citeste mai departe aici

  • CUM si UNDE ne putem plati obligatiile fiscale: Ghid ANAF privind modalitatile plata

    • Cu scopul de a informa contribuabilii, ANAF a publicat o brosura cu modalitatile de plata disponibile catre institutie. Aceasta initiativa are ca obiectiv principal simplificarea si eficientizarea procesului de plata a taxelor si impozitelor, oferind contribuabililor o intelegere clara a tuturor optiunilor disponibile. Impozite, taxe, contributii si alte sume datorate - CUM si UNDE putem plati Contribuabilii isi pot indeplini obl...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X