email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

SAGA salariului minim – majorarea se face de la 1 decembrie. Alte modificari introduse de ordonanta de urgenta

SAGA salariului minim – majorarea se face de la 1 decembrie. Alte modificari introduse de ordonanta de urgenta
salariul minimministerul munciistagiu de cotizare

SAGA salariului minim pe economie continua cu partea a treia. Ultima varianta propusa si stabilita printr-o ordonanta de urgenta adoptata de Guvern este 1 decembrie. Pana acum au mai fost luate in calcul datele de 1 ianuarie 2019 si chiar 1 noiembrie 2018 (decizie anuntata AICI), ceea a bulversat angajatorii care s-au plans in repetate randuri de noua masura.
 

Masuri pentru crearea cadrului legal de introducere a salariului minim diferentiat si pentru reducerea deficitului de forta de munca au fost adoptate de Guvern, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Muncii.
 
Guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta care modifica o serie de acte normative, printre care Codul Muncii - Legea nr. 53/2003 si Legea nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de munca.

Una dintre modificarile aduse Codului Muncii vizeaza crearea cadrului legal pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata prin raportare la criteriile referitoare la nivelul studiilor si al vechimii in munca. Prin hotarare de Guvern se va putea stabili nivelul salariului minim diferentiat pentru anumite categorii de salariati: pentru salariatii care sunt incadrati pe studii superioare, precum si pentru cei care au o vechime in munca peste un anumit nivel.


O alta modificare adusa Legii 53/2003 da posibilitatea femeilor de a opta, in scris, pentru continuarea activitatii pana la varsta de 65 de ani, in acord cu Decizia CCR nr. 387/2018. In prezent, contractul individual de munca inceteaza de drept la momentul indeplinirii conditiilor de pensionare, respectiv varsta standard de pensionare si stagiul minim de cotizare.

De asemenea, prin modificarile aduse Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de munca, persoanele care au absolvit invatamantul primar, aflate in evidentele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, dar si alte categorii de persoane vor avea acces la programe de formare prin ucenicie, de nivel 1 (cunostinte generale si aptitudini de baza). Scopul masurii este reducerea urgenta a deficitului de forta de munca la nivel national, dar si imbunatatirea cunostintelor, aptitudinilor si competentelor necesare pentru ocuparea unui loc de munca. Astfel se vor putea inscrie la cursuri si persoane cu studii primare.

Prin urmare, salariul minim de baza va fi 2.080 de lei de la inceputul lunii urmatoare, iar salariul minim pentru cei care asu studii superioare sau vechime mai mare de 15 ani sa fie 2.350 de lei. Singura conditie este ca cei cu studii superioare sa activeze in domeniul in care au facut facultatea.

 

Te poate interesa si ce efecte va avea cresterea salariului minim pentru angajatori.


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
salariul minimministerul munciistagiu de cotizare


Data aparitiei: 13 Noiembrie 2018

Votati articolul "SAGA salariului minim – majorarea se face de la 1 decembrie. Alte modificari introduse de ordonanta de urgenta":
Rating:

Nota: 3.35 din 5 din 41 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X