email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Facilitatile din IT – marul discordiei. Ludovic Orban a starnit focul dupa declaratia referitoare la scutirea de impozit pe veniturile programatorilor

Facilitatile din IT – marul discordiei. Ludovic Orban a starnit focul dupa declaratia referitoare la scutirea de impozit pe veniturile programatorilor
impozit pe venititistifacilitati fiscale

Facilitatile oferite angajatilor din domeniul IT au devenit in ultimele zile un fel de mar al discordiei. Focul a fost starnit de declaratia facuta de liderul PNL, Ludovic Orban, sambata, la Medias, intr-o conferinta de presa. El a precizat ca nu i se pare normal ca cei care lucreaza in IT sa fie scutiti de plata impozitului pe venit.

Mie nu mi se pare normal ca IT-istii sa fie scutiti de plata impozitului pe venit. IT-istii castiga cel mai bine in Romania. A fost o perioada in care sa stimulezi, ca oamenii sa se duca spre zona de IT, acuma nu mi se pare normal, va spun sincer.”

Orban a mai adaugat ca ”Neutralitatea fiscala e un principiu fundamental. Orice venit trebuie impozitat. Nu poti sa creezi facilitati fiscale care imbraca forma unor privilegii”.

Reactiile nu au intarziat sa apara. Reprezentantii Asociatiei Patronale a Industriei de Software si Servicii (ANIS) au postat pe pagina de Facebook urmatorul text: “Reiteram faptul ca facilitatile fiscale au facut si mentin industria IT romaneasca competitiva, intr-o cursa cu alte tari care ofera programatorilor impozit pe venit 0, precum Ucraina, Polonia sau Belarus. Deficitul de forta de munca din IT la nivelul UE este atat de mare, incat, o astfel de masura ar putea avea ca rezultat o reducere masiva a specialistilor din tara, deci un impact economic major. Facem apel la oamenii politici sa analizeze cu atentie dinamica acestui sector, inainte de a transmite semnale de instabilitate intr-un sector deja puternic afectat de modificari fiscale, introduse fara studii de impact si il invitam pe dnul Presedinte Orban la un dialog cu reprezentantii industriei de software.”

Aceasta nu a fost singura reactie contra celor spuse de Ludovic Orban. Marius Budai, Ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Intr-o postare facuta pe Facebook, acesta spunea urmatoarele: “La discutia de ieri (1 iunie) privitoare la intentia lui Ludovic Orban de a impozita sectorul IT, un proaspat europarlamentar PNL, spunea ca nu stie si ca nu e de acord.

Iata ca seful lui il contrazice azi:
"EU CE AM SPUS NU RETRAG!" - LUDOVICU – pnl-ilisto-pdl-ist.

Mai mult, vor sa renunte si la facilitatile din constructii si agricultura. Nu e dragut? Va spuneam ca vor continua.....si mai au...dar nu tot odata.

Oare PDL-PNL nu intelege nimic din folosirea instrumentelor de politica economica in sprijinirea unor domenii strategice???....SE PARE CA NU.

Pentru informarea dumnealor:
1. aceasta masura a fost introdusa de un guvern PSD;


2. sectorul IT este al patrulea pilon de crestere economica - Contributia la PIB a industriei de IT si comunicatii ( IT&C - N.B.! inclusiv comunicatii) in perioada 2003 - 2019: de la 0.5% la aproape 6%. Referitor doar la ind IT, din 2013 pana astazi, dimensiunea pietei s-a dublat, iar din 2003 a crescut de cinci ori (de la 1 mld euro - la 5 mld euro).”

Cea mai importanta reactie este cea a lui Eugen Teodorovici, ministrul Finatelor Publice. “Am vazut clar ca o astfel de masura (referitor la scutirea IT-istilor de plata impozitului pe venit) a dus la rezultate foarte bune si atunci cred ca este o abordate corecta", a specificat acesta. Mai mult de atat, ministrul a anuntat ca a avut discutii cu patronate din industria textila si prelucratoare pentru a extinde masura si in aceste domenii.

 

Tu ce parere ai despre facilitatile din IT? Esti de acord ca acesti angajati sa fie scutiti de la plata impozitului pe venit?

 


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
impozit pe venititistifacilitati fiscale


Data aparitiei: 05 Iunie 2019

Votati articolul "Facilitatile din IT – marul discordiei. Ludovic Orban a starnit focul dupa declaratia referitoare la scutirea de impozit pe veniturile programatorilor":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 4 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X