Clever anunta ca este singura platforma care a primit o licenta permanenta pentru transport alternativ, cu putin timp inainte de termenul de 1 noiembrie 2019.
la mijlocul lunii octombrie, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) a eliberat avizul tehnic pentru doua aplicatii de ridesharing, respectiv Uber si Bolt, insa acestea au avize tehnice provizorii, ceea ce inseamna ca actele sunt valabile doar pana la finalul acestui an.
„Primirea avizului tehnic definitiv este un pas important si apreciem rapiditatea cu care Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale a acordat avizele, intr-un termen mai scurt decat termenul limita prevazut de lege. Astfel, ne putem concentra in perioada urmatoare pe sprijinirea companiilor si soferilor de transport alternativ care trebuie sa parcurga, la randul lor, procesul de autorizare. Inrolarea soferilor de transport alternativ este deja in curs de desfasurare, totul ca, de la 1 noiembrie, pasagerii sa continue sa beneficieze de serviciile noastre de mobilitate urbana ca si pana acum”, a spus Anca Gherle, Public Affairs Manager in cadrul Clever, scrie zf.ro.
Clever a postat pe pagina de Facebook ce reprezinta acest aviz tehnic pentru pasageri, dar si pentru soferii din platforma.
Ce inseamna asta pentru pasageri?
Te poti bucura in continuare de ambele servicii disponibile in aplicatie: taxi si ridesharing
Ce inseamna asta pentru soferi?
Incarca toate actele in contul tau si nu-ti mai faci griji pentru urmatorul an.
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Legislatia actuala - Ordonanta de Urgenta 49/2019, spune ca toate aplicatiile de transport alternativ trebuie sa obtina avizul tehnic de la Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale pana la 1 noiembrie 2019, pentru a-si putea continua activitatea in Romania.
Firmele trebuie sa achite o taxa anuala de 50.000 lei la Ministerul Comunicatiilor. Functionarea fara acest aviz este sanctionata cu amenzi de la 10.000 lei pana la 30.000 lei.
In acelasi timp, soferii au obligatia de a obtine o autorizatie pentru transportul alternativ de la agentia teritoriala a ARR (Autoritatea Rutiera Romana) din judetul sau municipiul de care apartin si sa indeplineasca o serie de conditii:
- sa fie autorizati pentru transport alternativ;
- sa detina cazier judiciar;
- sa aiba avize medicale si psihologice;
- sa detina atestat de conducator auto profesionist;
- sa plateasca asigurari si sa detina o casa de marcat pentru tranzactiile efectuate cu plata in numerar.