Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate

Pana la data de 27 ianuarie microintreprinderile care au efectuat sponsorizari trebuie sa depuna declaratia 107

Data aparitiei: 20 Ianuarie 2020
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Pana la data de 27 ianuarie microintreprinderile care au efectuat sponsorizari trebuie sa depuna declaratia 107
declaratia 107microinteprinderesponsorizare

Microintreprinderile care in anul 2019 au dedus din impozitul datorat sponsorizari efectuate conform art. 56 din Codul fiscal au obligatia sa depuna Declaratia informativa privind beneficiarii sponsorizarilor/mecenatului/burselor private – Formular 107, pana la data de 27 ianuarie 2020, cu exceptia celor care au iesit din sistem in anul 2019 si a celor care s-au dizolvat cu sau fara lichidare in anul 2019.

Astfel, pentru sumele deduse la calculul impozitului pe veniturile microintreprinderilor Formularul 107 ”Declaratie informativa privind beneficiarii sponsorizarilor/ mecenatului/ burselor private”  se depune la urmatoarele termene:

    •  pana la data de 25 ianuarie inclusiv a anului urmator;
    • pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare primului trimestru pentru care datoreaza impozit pe profit; microintreprinderile care exercita optiunea prevazuta la art. 48 alin. (3 indice 1) sau depasesc limita veniturilor, conform art. 52, in primul trimestru al anului fiscal, nu au obligatia depunerii declaratiei informative privind beneficiarii sponsorizarilor;
    • pana la data depunerii situatiilor financiare, in cazul persoanelor juridice care, in cursul anului fiscal, se dizolva cu lichidare;
    • pana la inchiderea perioadei impozabile, in cazul persoanelor juridice care, in cursul anului fiscal, se dizolva fara lichidare.
 

Conditiile pentru deducerea sponsorizarilor in anul 2019:

    1. Pentru trimestrul I – conform prevederilor art. 56 din Codul fiscal in vigoare in perioada respectiva, microintreprinderile aveau dreptul sa deduca din impozitul pe veniturile microintreprinderilor sponsorizarile efectuate  potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru sustinerea entitatilor nonprofit si a unitatilor de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditati cu cel putin un serviciu social licentiat, potrivit legii, pana la nivelul valorii reprezentand 20% din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat pentru trimestrul in care au inregistrat cheltuielile respective. Sumele care nu sunt scazute din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat se reporteaza in trimestrele urmatoare, pe o perioada de 28 de trimestre consecutive. Scaderea acestor sume din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat, in urmatoarele 28 de trimestre consecutive, se efectueaza in ordinea inregistrarii acestora, in aceleasi conditii, la fiecare termen de plata a impozitului pe veniturile microintreprinderilor.
 

    2. Pentru trimestrele II-IV, conform art. 56 din Codul fiscal, astfel cum a fost modificat prin punctul 5. din Ordonanta de urgenta nr. 25/2018 incepand cu 01.04.2019, microintreprinderile au dreptul sa deduca din impozitul pe veniturile microintreprinderilor sponsorizarile efectuate potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru sustinerea entitatilor nonprofit si a unitatilor de cult, care la data incheierii contractului sunt inscrise in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale, pana la nivelul valorii reprezentand 20% din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat pentru trimestrul in care au inregistrat cheltuielile respective. Sumele care nu sunt scazute se reporteaza in trimestrele urmatoare, pe o perioada de 28 de trimestre consecutive. Scaderea acestor sume din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat, in urmatoarele 28 de trimestre consecutive, se efectueaza in ordinea inregistrarii acestora, in aceleasi conditii, la fiecare termen de plata a impozitului pe veniturile microintreprinderilor.



 

Citeste si: Declaratia 107 pentru firmele care fac sponsorizari: instructiuni si termen de depunere






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X