email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Modificarile la masurile din OG 16/2022 merg mai departe. CCR a respins sesizarile de neconstitutionalitate

Modificarile la masurile din OG 16/2022 merg mai departe. CCR a respins sesizarile de neconstitutionalitate
ccrdividendemicrointeprindereOGc16/2022

Modificarile fiscale la masurile din OG 16/2022 privind microintreprinderile, sistemul de impozitare locala a cladirilor si altele merg mai departe. CCR  (Curtea Constitutionala a Romaniei) a respins miercuri sesizarile privind neconstitutionalitatea legii de aprobare a OUG 16/2022, potrivit unui comunicat de pe site-ul institutiei

In sedinta din 14 decembrie 2022, Curtea Constitutionala, in cadrul controlului de constitutionalitate a priori, cu privire la obiectiile de neconstitutionalitate formulate de Avocatul Poporului si de deputati apartinand Grupului parlamentar al Uniunii Salvati Romania si neafiliati, a decis:

1. Cu unanimitate de voturi, a respins, ca neintemeiata, obiectia de neconstitutionalitate a Legii privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr.16/2022 pentru modificarea si completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, abrogarea unor acte normative si alte masuri financiar-fiscale, precum si a dispozitiilor art.I pct.68 [cu referire la introducerea alin.(5) ind.6 – alin. (5) ind.9 in art.146 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal] din Ordonanta Guvernului nr.16/2022.

2. Cu majoritate de voturi, a respins, ca neintemeiata, obiectia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.I pct.107 [cu referire la art.457 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal] din Ordonanta Guvernului nr.16/2022.

Decizia este definitiva si general obligatorie.

Argumentele retinute in motivarea solutiei pronuntate de Curtea Constitutionala vor fi prezentate in cuprinsul deciziei, care se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Legea pentru aprobarea OG 16/2022 aduce mai multe noutati importante pentru mediul de afaceri printre care se numara incadrarea in noul plafon anual maxim de 500.000 euro care nu se va aplica pentru veniturile din 2022, ci din 2023, exceptarea veniturilor din consultanta fiscala de la restrictia ca o

microintreprindere sa nu obtina mai mult de 20% din venituri din consultanta,  amanarea majorarii impozitului pe proprietate pana in 2025 si clarificari privind impozitul pe dividende


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ccrdividendemicrointeprindereOGc16/2022


Data aparitiei: 15 Decembrie 2022

Votati articolul "Modificarile la masurile din OG 16/2022 merg mai departe. CCR a respins sesizarile de neconstitutionalitate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X