email
CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reminder ANAF: Declaratia unica se depune pana la data de 25 mai 2020

Reminder ANAF: Declaratia unica se depune pana la data de 25 mai 2020
declaratia unicaimpozitanafspv

ANAF (Agentia Nationala de Administrare Fiscala) reaminteste contribuabililor vizati ca termenul de depunere a Declaratiei unice este 25 mai 2020. Noul termen este o adevarata usurare pentru cei care au obligatia completarii si depunerii acestui formular, insa regulile fiscale raman acelasi.
 

Reprezentantii institutiei reamintesc frecvent termenul de depunere a Declaratiei unice fiindca, din experienta anilor trecuti, contribuabilii au lasat pe ultima suta de metri aceasta obligatie, iar SPV-ul nu a facut fata.

Acest formular se utilizeaza atat pentru declararea impozitului pe veniturile realizate si a contributiilor sociale datorate pentru anul 2019, cat si pentru estimarea obligatiilor datorate pentru anul 2020.


Declaratia unica se depune de catre persoanele fizice care realizeaza, individual sau intr-o forma de asociere, venituri/pierderi din Romania, din:

- activitati independente, drepturi de proprietate intelectuala, cu exceptia contribuabililor pentru care impozitul se retine la sursa;

- cedarea folosintei bunurilor;

- activitati agricole;

- piscicultura si/sau silvicultura;

- transferul titlurilor de valoare;

- venituri din alte surse (de exemplu: castiguri din transferul de moneda virtuala sau venituri impozabile ca urmare a cesiunii de creanta).


 

ATENTIE!

Declaratia unica se depune si de catre persoanele fizice rezidente care realizeaza venituri din strainatate, supuse impozitarii in Romania (de exemplu: venituri din activitati independente, venituri din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuala, venituri din cedarea folosintei bunurilor, venituri din activitati agricole, piscicultura, silvicultura, venituri sub forma de dividende, venituri sub forma de dobanzi, venituri din premii, venituri din jocuri de noroc, castiguri din transferul titlurilor de valoare etc.).


Declaratia unica se depune astfel:

a) in format hartie, direct la registratura organului fiscal sau prin posta, cu confirmare de primire (data depunerii declaratiei in format hartie este data inregistrarii acesteia la organul fiscal sau data depunerii la posta, dupa caz)

b) prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, respectiv:

- prin intermediul serviciului "Spatiul privat virtual" (SPV);

- pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnatura electronica calificata.


Pentru completarea si depunerea declaratiei unice, contribuabilii pot solicita asistenta telefonica, in domeniul fiscal sau IT, la numarul 0314039160, sau la sediul unitatilor fiscale pentru completarea si depunerea declaratiei, inclusiv online, utilizand calculatoarele puse la dispozitia contribuabililor in acest scop, reamintesc specialistii ANAF.



Citeste si: Declaratia unica 2020. Ce a fost eliminat din vechiul formular si care este data depunerii?


de Ioana Andreea Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
declaratia unicaimpozitanafspv


Data aparitiei: 25 Februarie 2020

Votati articolul "Reminder ANAF: Declaratia unica se depune pana la data de 25 mai 2020":
Rating:

Nota: 2.89 din 5 din 9 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Contabilitatea HORECA - monografii contabile, legislatie explicata si comentata

    • Industria HORECA reprezinta un domeniu plin de provocari pentru contabili, asa ca niciodata nu poate sa spuna un profesionist ca ar cunoaste toate informatiile necesare. Pentru cei care activeaza in acest domeniu, gestionarea aspectelor financiare poate fi o provocare continua, avand in vedere natura complexa a operatiunilor si a cerintelor legale si fiscale in schimbare constanta. De la gestionarea inventarului si a costurilor de productie la urma...» citeste mai departe aici

  • Guvernul adopta masuri de sprijin pentru populatie si mediul de afaceri

    • Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului de Finante, urmatoarele masuri: extinderea stimulentelor fiscale pentru investitiile in activitati de cercetare-dezvoltare, plafonarea tarifelor RCA pana la finalul acestui an, un parteneriat intre MF/ANAF si Posta Romana pentru promovarea facilitatilor acordate prin...» citeste mai departe aici

  • Factura refuzata in SPV: cele doua modalitati de corectare a facturilor

    • Codul fiscal prevede doua modalitati de corectare a facturilor. In cazul in care factura nu a fost inca transmisa beneficiarului, aceasta se anuleaza si se emite o noua factura corecta. Daca factura fiscala emisa eronat a fost transmisa beneficiarului, atunci: - fie se emite o noua factura care trebuie sa cuprinda, pe de o parte, informatiile din factura initiala, numarul si data facturii corectate, valorile cu semnul minus sau, dupa caz, o mentiune din ca...» citeste mai departe aici

  • 30 septembrie 2024 - Termenul limita de depunere a Formularului 216

    • D.G.R.F.P. Cluj-Napoca reaminteste persoanelor fizice ca, in anul 2024, termenul limita de depunere a formularului 216, pentru declararea impozitului special pe bunurile imobile de valoare mare si de plata a acestuia, este 30 septembrie 2024. Prin OPANAF nr. 3738/2024 a fost aprobat : -modelul, continutul si instructiunile de completare a formularului 216 "Declaratie privind impozitul special pe bunurile imobile si mobile de valoare mare;...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X