Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Facilitatile fiscale anuntate de Fisc pentru firme in 2020. Cine se incadreaza?

Data aparitiei: 05 Martie 2020
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Facilitatile fiscale anuntate de Fisc pentru firme in 2020. Cine se incadreaza?
OG nr. 6/2020facilitati fiscaledebitoriformular D2

ANAF Galati informeaza contribuabilii cu privire la facilitatile fiscale de care pot beneficia in 2020. In prim plan se afla OG nr. 6/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, care a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 72/31.01.2020.
 

Acest act normativ modifica, printre altele, si O.G. nr.6/2019 privind instituirea unor facilitati fiscale, respectiv prevederile referitoare la instituirea masurii de restructurare a obligatiilor bugetare restante.
 

Modificarile aduse Ordonantei Guvernului nr. 6/2019 vizeaza urmatoarele masuri:

  •  Extinderea sferei de aplicare a O.G. 6/2019 prin eliminarea pragului de un milion de lei. Cu alte cuvinte, masura restructurarii obligatiilor bugetare va putea fi accesata indiferent de cuantumul obligatiilor bugetare restante la 31.12.2018.
     
  • Stabilirea unui nou termen de depunere a notificarii privind intentia de restructurare a obligatiilor bugetare Astfel, termenul de depunere a notificarii privind intentia de restructurare a obligatiilor bugetare, care a inceput la data de 8 august 2019 (data intrarii in vigoare a O.G. nr. 6/2019), s-a implinit la 31 octombrie 2019, dar a fost stabilit un nou termen in perioada 1 februarie-31 martie 2020;
     
  • Termenul de depunere a cererii de restructurare a fost prorogat pana la data de 31 iulie 2020, sub sanctiunea decaderii.
     
  •  De masura restructurarii pot beneficia si urmatorii debitori:

- debitorii care au o esalonare la plata dar o pierd intrucat disponibilitatile banesti previzionate nu permit sustinerea acesteia, pentru a respecta spiritul mecanismului de restructurare;

- debitorii care au garantate obligatiile bugetare, pentru a evita o posibila discriminare.

Fiscul reaminteste ca formularele D2 – Notificarea/Cererea de anulare a obligatiilor de plata accesorii - sunt disponibile in format electronic pe site-ul ANAF, accesand:

https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/declaratii_electronice/descarcare_declaratii.

Contribuabilii aflati in dificultate financiara se pot adresa Serviciului Asistenta pentru "Contribuabili si Evidenta pe Platitori Persoane Juridice pentru a solicita sprijin si indrumare pentru a beneficia de facilitatile fiscale reglementate de legislatia fiscala in vigoare, in functie de situatia fiscala concreta in care se afla.", mai informeaza ANAF.






Articole Similare





Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"


X