Perioada actuala nu este deloc una propice pentru mediul de afaceri, avand in vedere evolutia crizei provocate de coronavirus. Scenariul nu este unul roz nici pentru urmatoarele saptamani, ceea ce inseamna ca suntem nevoiti sa ne confruntam in continuare cu toate problemele specifice create de COVID-19 si de legislatia de ultima ora.
Veti fi nevoit sa descalciti o multitudine de situatii fiscal-contabile neclare pe care le intalniti in practica si pe care legiuitorul nu le-a anticipat in niciun fel. Dar avem si o veste buna! Va puteti baza pe ajutorul expertilor Gabriel Jinga si Gabriel Gheorghe!
Cei doi specialisti de top analizeaza in detaliu toate implicatiile reale, mai putin evidente, ale actelor normative referitoare la obligatii fiscale, Declaratia Unica, taxa clawback, somaj tehnic etc. Au identificat exact masurile corecte, eficiente si mai ales avantajoase pentru dvs. pe care trebuie sa le luati si sunt pregatiti sa vi le prezinte!
Conectarea este foarte facila: imediat dupa confirmarea platii, trebuie sa accesati platforma www.webinar.rs.ro si sa va logati cu username-ul si parola care va vor fi comunicate prin e-mail.
Webinarul se desfasoara intre orele 12:00 - 14:00 si contine prezentarile sustinute de Gabriel Jinga si Gabriel Gheorghe, axate pe noutatile fiscal-contabile aparute in aceasta perioada.
Important! Beneficiati de consultanta personalizata! Puteti adresa intrebarile dvs. in momentul inscrierii la webinar (in formularul de comanda - sectiunea OBSERVATII) sau le puteti transmite pe adresa seminarii@rs.ro pana la data de 17 iunie. Veti primi raspunsurile in timpul webinarului!
Subiectele fiscal-contabile care vor fi dezbatute in cadrul webinarului
Prezentam in continuare tematica pe care o dezvolta cei doi experti in cadrul webinarului. Informatiile prezentate sunt spectaculoase si va vor surprinde prin abundenta de aspecte inedite, 100% practice, pe care nu le-ati luat nicidecum in calcul:
Recentele Decizii de la CEJ in cauzele SCT, Vodafone, CF (romanesc), foarte importante in ce priveste:
1. Ajustarea TVA colectata in cazul creantelor aferente debitorilor in procedura insolventei
2. TVA pentru despagubiri la rezilierea anticipata a contractelor
3. Deducere TVA doar pe baza facturii
Prelungiri masuri fiscale pana la 25 octombrie
4. Amanare popriri si executari
5. Amanare plata impozit specific
Masuri de sprijin legate de angajati
6. Masuri active sprijin angajati si angajatori
7. Somaj tehnic dupa 1 iunie
8. Regim prime angajati expusi risc Covid
Masuri fiscale de sprijin legate de datorarea si plata taxelor
9. Amnistie accesorii
10. Amanare plata pentru obligatii fiscale
11. Bonificatii la plata impozitului pe profit sau venit micro
12. Plati anticipate pentru contribuabilii care aplica sistemul anual de impozit pe profit
13. Reduceri taxa cladiri nerezidentiale
14. Facilitati la plata chiriilor
15. Regim TVA importuri de bunuri destinate prevenirii si combaterii COVID-19
Extrasalariale
16. Declaratia unica. Bonificatii
Alte modificari
17. Modalitate compensari intre persoane juridice
18. Modificari inregistrare in scopuri de TVA
19. Prorogarea termenului de depunere a declaratiei privind beneficiarul real
20. Modificari taxa clawback
21. Proceduri administrative de control (inspectii, executari, emitere decizii) in aceasta perioada
Va invitam sa completati chiar acum formularul de participare la webinarul Noutati fiscal-contabile 2020 (click aici).
Toti specialistii se asteapta la un val de controale post-criza, menite sa verifice modul in care s-au desfasurat lucrurile in aceasta perioada sensibila. Controalele au fost suspendate pe perioada crizei, dar nu va amagiti cu gandul ca autoritatile fiscale vor sterge cu buretele toate erorile care, cu siguranta, se comit acum. Nu uitati ca la mijloc sunt implicati multi bani publici, asa ca autoritatile vor dori sa stie ce au facut firmele cu fiecare leu.
Controalele vor fi chiar o necesitate pentru Stat - o modalitate de a reface bugetul secatuit, prin aplicarea de amenzi si, de ce nu, prin recuperarea sumelor care au fost acordate sub forma de indemnizatii de somaj tehnic sau pentru zile libere.
Solutia pentru dvs. este sa va feriti acum de greseli care, in mod cert, se vor deconta mai tarziu. Si cea mai buna solutie pentru a va proteja este sa apelati la competenta expertilor fiscali, a specialistilor in masura sa coroboreze eficient prevederile ultimelor acte normative cu prevederile generale ale Codului fiscal – totul pentru a identifica variantele optime pentru dvs.
Va asteptam cu placere sa va inscrieti la webinar chiar acum!