email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ordinul MFP nr. 1886/2020 privind mecanismul financiar IMM Invest. Specialistul Ionut Jinga prezinta principalele prevederi

Ordinul MFP nr. 1886/2020 privind mecanismul financiar IMM Invest. Specialistul Ionut Jinga prezinta principalele prevederi
imm investcomisionsoldintreprinderi

Ordinul nr. 1886/2020 privind aprobarea mecanismului financiar de transfer al sumelor aferente granturilor cuvenite beneficiarilor in cadrul Schemei de ajutor de stat pentru sustinerea activitatii IMM-urilor in contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19 a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 343 din 28 aprilie 2020.

Este important de retinut ca Anexele Ordinului MFP nr. 1886/2020 sunt publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 343 bis.
 

Ordinul MFP nr. 1886/2020: principalele prevederi prezentate de specialistul Ionut Jinga

Se aproba Mecanismul financiar de transfer al sumelor aferente granturilor cuvenite beneficiarilor in cadrul Schemei de ajutor de stat pentru sustinerea activitatii IMM-urilor in contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19, din bugetul Ministerului Finantelor Publice - Actiuni generale catre Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii - S.A. - IFN.

Se aproba Conventia privind implementarea Programului de sustinere a intreprinderilor mici si mijlocii - IMM INVEST ROMANIA, care se va incheia intre Ministerul Finantelor Publice si F.N.G.C.I.M.M.

Se aproba Conventia de garantare si plata a granturilor pentru Programul de sustinere a intreprinderilor mici si mijlocii "IMM INVEST ROMANIA care se incheie intre F.N.G.C.I.M.M. si institutiile de credit.

Pentru anul 2020, plafonul total al garantiilor care pot fi acordate in cadrul Programului de sustinere a intreprinderilor mici si mijlocii - IMM INVEST ROMANIA este de 15.000.000.000 lei.

Pentru anul 2020 se aproba comisionul de administrare a garantiilor acordate de F.N.G.C.I.M.M., in numele si contul statului roman, in cadrul programului "IMM INVEST ROMANIA", la nivelul de 0,15% pe an pentru toata perioada de valabilitate a garantiilor, calculat la valoarea/soldul garantiei statului.

Pentru garantiile acordate de F.N.G.C.I.M.M., in numele si in contul statului roman, aferente creditelor garantate acordate in anul 2020 in cadrul Programului de sustinere a intreprinderilor mici si mijlocii "IMM INVEST ROMANIA", se aproba comisionul de risc la nivelul de 0,25% pentru primul an de garantare, de 0,5% pentru anii 2 si 3 de garantare, respectiv de 1% pentru anii 4-6 de garantare, aplicat la valoarea/soldul garantiei de stat.

 

Citeste si: Noile norme ale IMM Invest au fost publicate in Monitorul Oficial. Ce s-a schimbat


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
imm investcomisionsoldintreprinderi


Data aparitiei: 29 Aprilie 2020

Votati articolul "Ordinul MFP nr. 1886/2020 privind mecanismul financiar IMM Invest. Specialistul Ionut Jinga prezinta principalele prevederi":
Rating:

Nota: 4.17 din 5 din 6 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X