Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

ANAF: Regimul fiscal aplicabil persoanelor implicate in procesul de vaccinare impotriva COVID-19

Ultima actualizare: 11 Februarie 2021
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ANAF: Regimul fiscal aplicabil persoanelor implicate in procesul de vaccinare impotriva COVID-19
anafregim fiscalcontributii sociale

AJFP Teleorman informeaza ca in Monitorul Oficial nr. 50 din 15 ianuarie 2021 a fost publicata O.U.G. nr. 3/2021 privind unele masuri pentru recrutarea si plata personalului implicat in procesul de vaccinare impotriva COVID-19 si stabilirea unor masuri in domeniul sanatatii.
 

Principalele prevederi ale OUG 3/2021:


• Pentru sumele acordate persoanelor fizice aflate in situatia prevazuta la art. 1 alin. (4) lit. c)- personalul medico-sanitar si registratorii medicali cu contract de prestari servicii, se datoreaza impozit pe venit, contributia de asigurari sociale (CAS) si contributia de asigurari sociale de sanatate (CASS), in cotele prevazute la art. 64 alin. (1) - cota de impozit de 10%, art. 138 lit. a)-cota de CAS de 25% si art. 156-cota de CASS de 10% din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si se aplica regimul fiscal prevazut la art. 78 alin. (2) lit. b) din aceeasi lege-venituri din salarii din afara functiei de baza.

Pentru aceste sume nu se datoreaza contributia asiguratorie pentru munca (CAM). Obligatia de calcul, retinere, plata si declarare a impozitului pe venit si a contributiilor sociale obligatorii datorate revine platitorului de venit. Declararea obligatiilor fiscale se efectueaza prin depunerea declaratiei prevazute la art. 147 alin. (1) din Legea nr. 227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare (D112). Termenul de plata si declarare a obligatiilor fiscale datorate este data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care se face plata, precizeaza institutia.



• Prin exceptie, in cazul in care contractul de prestari servicii prevazut la art. 1 alin. (4) lit. c) este incheiat cu cabinete medicale individuale sau cu entitati inregistrate fiscal potrivit legislatiei in materie, care desfasoara activitati independente, sunt aplicabile prevederile titlurilor IV "Impozitul pe venit" si V "Contributii sociale obligatorii" din Legea nr. 227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru veniturile din activitati independente, iar obligatiile fiscale se declara prin Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice si se platesc de catre persoanele fizice beneficiare la termenul prevazut la art. 122 alin. (1) din aceeasi lege.






Articole Similare





Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"


X