Aflam in continuare ce obligatii fiscale are o societate comerciala platitoare de TVA care vinde combustibil atat la pompa en gross si en detail, cat si en gross direct din cisterna.
- Noi 29100 locuri
disponibileVideo Trainingul legislativ Declaratia 112
2024, www.webinar.rs.roVezi detaliiInscriere - Dec 0635 locuri
disponibileSeminarul National de Fiscalitate si Contabilitate, 6 si 7 decembrie 2024, Poiana Brasov
2024, Hotel Sport****, Poiana BrasovVezi detaliiInscriere - Dec 0635 locuri
disponibileSeminarul National de Legislatia Muncii, 6 si 7 decembrie 2024, Poiana Brasov
2024, Hotel Sport****, Poiana BrasovVezi detaliiInscriere - Dec 0635 locuri
disponibileSeminarul National de Salarizare si Contributii, 6 si 7 decembrie 2024, Poiana Brasov
2024, Hotel Sport****, Poiana BrasovVezi detaliiInscriere - Dec 0635 locuri
disponibileSeminarul National de Sanatate si Securitate in Munca, 6 si 7 decembrie 2024, Poiana Brasov
2024, Hotel Sport****, Poiana BrasovVezi detaliiInscriere
Specialistii Portal Contabilitate asteapta si intrebarile tale! Obtine PE LOC raspunsul pentru orice speta!
Societate care vinde combustibil - obligatii: raspunsul specialistului
Din perspectiva accizelor, potrivit prevederilor art.435 alin.(3) si (4) din Codul fiscal, pentru a putea desfasura activitate de comercializare angro si/sau en detail de produse energetice precum benzina, motorina, petrol lampant, gaz petrolier lichefiat si biocombustibili, operatorul economic are obligatia de a se inregistra la autoritatea vamala teritoriala.
Aceasta inregistrare se realizeaza potrivit procedurii reglementate de OPANAF 3236/2018, cu modificarile si completarile ulterioare, inregistrare a carei finalitate este materializata prin acordarea atestatului de comercializare angro, respectiv en detail de produse energetice.
Desi nu ati precizat care este provenienta produselor energetice, mentionam ca atestatul de comercializare angro de produse energetice nu este necesar atunci cand produsele provin de la un antrepozitar autorizat din alt stat membru, situatie in care este necesar a obtine autorizatie de antrepozitar autorizat pentru depozitare produse energetice sau autorizatie de destinatar inregistrat, dupa caz.
Daca produsele energetice provin din operatiuni proprii de import sau de la furnizori inregistrati in Romania (antrepozitar autorizat pentru productie sau depozitare produse energetice, destinatar inregistrat, alt an grosist cu atestat de comercializare), pentru comercializarea angro pe teritoriul Romaniei a produselor energetice mentionate mai sus, este necesar atestatul de comercializare angro.
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Pentru desfasurarea activitatii de comercializare prin statia de distributie carburanti la preturi cu amanuntul este necesar atestatul de comercializare en detail, indiferent de provenienta produselor energetice.
Din perspectiva regimului accizelor, calitatea de operator economic ce detine un atestat de comercializare angro sau en detail nu implica declaratii fiscale sau situatii de raportare specifice, produsele energetice respective fiind deja eliberate pentru consum, cu accize percepute si platite.
In mod particular, pentru benzina, motorina, petrol lampant, gaz petrolier lichefiat si biocombustibili, plata accizelor se efectueaza anticipat inainte de a fi livrate dintr-un antrepozit fiscal sau din locatia in care produsele respective au fost receptionate de catre destinatarul inregistrat, in conformitate cu prevederile art.345 alin.(3) din Codul fiscal.
Raspuns oferit pe portalcontabilitate.ro de Flavia Vlad - Economist - accize.
Specialistii Portal Contabilitate asteapta si intrebarile tale! Obtine PE LOC raspunsul pentru orice speta!