email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Economiei a publicat proiectul de OUG pentru amanarea termenului Declaratiei de beneficiar

Ministerul Economiei a publicat proiectul de OUG pentru amanarea termenului Declaratiei de beneficiar
declaratie beneficiar reallegea 101/2021registrul comertului

Amanarea termenului pentru depunerea Declaratiei privind beneficiarul real pana la 1 octombrie este tot mai aproape de realitate. 


Ministerul Economiei a publicat recent un proiect de OUG prin care propune introducerea un termen derogatoriu pentru anul 2021, prelungind termenul de 15 zile de la depunerea situatiilor financiare anuale, introdus prin Legea 101/2021, la un termen special stabilit la 1 octombrie 2021.

Totodata, prin viitorul act normativ vor fi stabilite si modalitatile de depunere, dupa cum urmeaza: 

- pot avea forma de inscris sub semnatura privata ori forma electronica;

- pot fi transmise la oficiul registrului comertului prin mijloace electronice, cu semnatura electronica, sau prin servicii de posta si curier;

- pot fi date si in fata reprezentantului oficiului registrului comertului sau se pot depune, personal sau prin reprezentant, avand data certa, data de notarul public ori atestata de avocat.

Noua modificare are impact pozitiv asupra mediului de afaceri care va avea timp la dispozitie pentru a se adapta regulii introduse din nou in legislatia fiscala. De asemenea, se va ameliora „suprasarcina” administrativa asupra registrului comertului, nevoit altfel sa faca fata brusc obligatiei indeplinirii unei noi cerinte intr-un timp relativ scurt, se precizeaza in document. 



Claudiu Nasui, ministrul Economiei, a anuntat recent ca s-a decis ca declaratia de beneficiar sa fie amanata pana la 1 octombrie. Acesta spera ca, pana la noul termen, sa convinga "coalitia sa revenim la sistemul din Austria. Adica sistemul care s-a aplicat si anul trecut in Romania, prin legea 108/2020, care nu chinuie sute de mii de firme cu o birocratie inutila."
 

Iata mai jos continutul documentului:

 Art. unic – (1) Prin derogare de la prevederile art. 56 alin (4) al Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 589 din 18 iulie 2019, in anul 2021 declaratia anuala privind beneficiarul real al persoanei juridice supuse obligatiei de inregistrare in registrul comertului se depune la oficiul registrului comertului in care este inmatriculata persoana juridica pana la data de 1 octombrie 2021.

(2) Declaratiile privind beneficiarul real prevazute la alin (1) pot avea forma de inscris sub semnatura privata ori forma electronica si pot fi transmise la oficiul registrului comertului prin mijloace electronice, cu semnatura electronica, sau prin servicii de posta si curier.

(3) Declaratiile prevazute la alin. (2) pot fi date si in fata reprezentantului oficiului registrului comertului sau se pot depune, personal sau prin reprezentant, avand data certa, data de notarul public ori atestata de avocat.

Noua masura privind amanarea Declaratiei de beneficiar real se va aplica dupa publicarea in Monitorul Oficial. Conform Legii 101/2021, formularul a fost din nou introdus in legislatia tarii, iar firmele au obligatia sa o depuna dupa aprobarea situatiilor financiare. Este important de mentionat ca prin noua lege a fost eliminata inclusiv scutirea de depunere pentru persoanele juridice constituite numai din asociati persoane fizice. 


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
declaratie beneficiar reallegea 101/2021registrul comertului


Data aparitiei: 17 Mai 2021

Votati articolul "Ministerul Economiei a publicat proiectul de OUG pentru amanarea termenului Declaratiei de beneficiar":
Rating:

Nota: 3.9 din 5 din 5 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X